Internet és tévénézés Nintendo DS-sel?

Internet és tévénézés Nintendo DS-sel?

2006. február 16. 03:04, Csütörtök
A japán Nintendo DS tulajdonosok nemsokára szörfölhetnek az interneten és nagyfelbontású televíziós műsorokat nézhetnek kedvenc hordozható játékkonzoljuk segítségével.

A Nintendo újabb lépést tesz, hogy a pusztán csak játszani vágyók mellett másokat is megnyerjen magának. A japán cég bejelentette, júniusban internetes böngészőt jelentet meg a hordozható géphez, valamint a tervek szerint még idén előrukkolnak egy digitális televízióadások vételére képes bővítőkártyával is - írja az ABC News. "Ezek a termékek a DS teljesen más felhasználási módját célozzák teljesen új területen" - olvasható Satoru Iwatának, a Nintendo elnökének összegzése a Video Game Generation oldalán.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A webes böngészőt az Opera Software-rel közösen fejlesztették ki, és DS kártyán kerül forgalomba júniusban 3800 jenes (körülbelül 6400 forintos) áron. Állítólag ezek után már elég lesz behelyezni a kártyát a WiFi-s konzolba, és indulhat a netezés. A Nintendo szóvivője azt is elárulta, hogy hasonló böngésző megjelentetését tervezik a tengerentúlon is.

A cég az elmúlt pár évben folyamatosan próbálja szélesíteni játékoskörét azzal, hogy különféle alternatív felhasználási módokat - köztük például kézírásfelismerést - nyújt felhasználóinak, illetve próbált nyitni a nem hagyományosan videojátékos célközönség, így a lányok, a fiatal nők és az idősek felé is. "A szoftverpiacot eddig a konzoljátékok uralták, ám mostanra a helyzet megfordult és a hordozható eszközökre kiadott játékok átvették a vezető szerepet a konzoljátékoktól" - foglalta össze a helyzetet Iwata. Iwata azt is elárulta, hogy kifejezetten a távol-keleti szigetországgal kapcsolatos szoftverekkel is előrukkolnak a közeljövőben. Tervben van egy japán utazószótár turisták számára, egy japán írást oktató szoftver, illetve egy lépésről lépésre útmutatást nyújtó hangos receptkönyv is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A DS konzol Lite-ra keresztelt könnyebb és vékonyabb verziója a tervek szerint március 2-án jelenik majd meg Japánban.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások