Torino 2006

Torino 2006

2006. február 17. 21:29, Péntek


Kiadó: 2k Games
Fejlesztő: 49Games
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Pentium IV 1,4 GHz, 256 MB RAM, 1 Gbyte szabad hely
Ajánlott: 2,4 GHz-es Intel Pentium IV vagy AMD Athlon XP 2500+, 512 MB RAM, DirectX 9 videokártya,
Hasonló játékok: Winter Challange, Salt Lake 2002
Kategória: sportjáték

A hivatalos Torino 2006-ban 25 ország színeiben, 15 számban nevezhetünk be. A játék nincs túlbonyolítva, nincsenek hosszú kampányok, meg bugyuta történetek. Csak tiszta sport, már amennyire sportnak lehet tekinteni a billentyűzet csapkodását. Az igényesen összerakott árkád akár hosszú távon, családi körben is biztos szórakozás lehet.

Először a sok-sok évvel ezelőtti téli olimpiai játék jut eszembe, ami sokunknak szerzett boldog órákat. Nem dicsekedhetnek nagy sikerekkel az ilyen jellegű idényjátékok, ennek ellenére egy igényesen összerakott árkád sportjáték akár hosszú távon, még családi körben is biztos szórakozás lehet. Az irányítás nagyon egyszerű, sok gyakorlással bárki rekordokat dönthet és izgalmas lehet, hogy egy Need For Speeddel ellentétben - ahol szintén a cél az adott pályán minél kevesebb idő alatt A-ból B-be érni - itt minden sportág teljesen más felkészültséget, más reflexeket, más hozzáállást igényel.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A játék indítása után meglepetten tapasztaltam a beállítások között, hogy a billentyűzet kiosztásánál a kurzor gombokon kívül gyakorlatilag semmi másra nem lesz szükségünk. Ez nagyon örömteli, azt figyelembe véve, hogy akár nagyon fiatal gyerekek és idősebbek is nyugodtan eshetnek neki, anélkül hogy billentyűzet-zsonglőrök lennének. A menü további része szintén megfelelően egyszerű, egyre jobban erősödik bennem a gyanú, hogy itt egy nagyon univerzális, nagyon populáris, valóban idényjátékot céloztak meg a készítők.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

A lehetőségek közül választhatunk egyedi versenyeket is, ahol az általunk választott sportágban indulhatunk, illetve választhatunk teljes palettát is a 15 sportágból összeállítva. Rendelkezésre áll még rövidített, 9-es sorozat, de magunk is szabadon kialakíthatunk bajnokságokat. Mivel nagyon egyszerűen hozhatunk létre csapatot magunknak és akár egyszerre négy játékos is játszhat, ezért izgalmas közösségi program lehet a közvetítések szünetében.

Mivel történet nincs, az egyedüli cél a minél jobb eredmény elérése, ezért nehéz helyzetben vagyok a cikk további részében. Nem sok mindent lehet ezen túl leírni, viszont egy rövid leírást hasznosnak tartok a sportágakkal kapcsolatban, amivel az angolul nem beszélőket tudom segíteni, hiszen ezek a tippek-trükkök is mind le vannak írva a játékon belül.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások