Canon PowerShot S3 IS bejelentés

Canon PowerShot S3 IS bejelentés

2006. február 22. 12:37, Szerda
A Canon bejelentette be 12-szeres optikai zoom-mal rendelkező PowerShot S3 IS fényképezőgépének piacra kerülését.

A gép a népszerű PowerShot S2 IS utódja. Az elődnél nagyobb, 6 megapixeles CCD szenzort, és megjelenését tekintve új szürkésfekete fémszínű házat kapott. A 12-szeres optikai zoomot (36 - 432mm, f/2.7-f.3.5) egy gyors és majdnem teljesen hangtalan ultraszonikus motor (USM) hajtja. A beépített képstabilizátor ellensúlyozza a fényképezőgép mozgását, így csökkentve az elmosódás valószínűségét nagy gyújtótávolság esetén. Külön tartozékként kapható nagylátószögű és teleobjektív is, amelyek kibővítik a fókusztartományt 27-648 mm-re, és 24-szeres optikai zoom-ra. A szuper makró móddal a fókusztávolság 0 cm, az opcionális 500D (58mm) Makró objektívvel pedig részletes makró felvételek készíthetők.

A képstabilizátor funkción kívül a High ISO Auto és az ISO 800 érzékenységek tovább bővítik a gyenge fényviszonyok közötti fényképezési lehetőségeket. A High ISO Auto automatikusan a nagyobb érzékenységekhez állítja be az expozíciót, így hosszabb záridők is használhatók, valamint stabilabbá teszi a képet a telefotók esetén. Külön ISO gombbal válthatók az érzékenységi beállítások. Az új géppel szélesvásznú (2816 x 1584 pixeles) képek is rögzíthetők 16:9 formátumban, amelyeket utána szélesvásznú televízión is meg lehet tekinteni.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A PowerShot S3 IS eddig is kiváló videórögzítési lehetőségei ha lehet, még jobbak lettek: külön videó gombbal azonnal elindíthatjuk a felvételt, így nem kell külön átkapcsolnunk videó módba, ha hirtelen rögzíteni szeretnénk egy eseményt. 30 képkocka/mp-es VGA film rögzíthető 1 GB méretig, sztereó hanggal, illetve rögzíthető 60 képkocka/mp-es QVGA film is a lassú visszajátszáshoz. A videó módban a felhasználó előre választhat expozíciót és fehér egyensúlyt, valamint előre beállíthatja a zoom-ot, majd a felvétel alatt manuálisan állíthatja a fókuszt. A "fotó a filmben" funkció segítségével videózás közben is rögzíthetők fényképek.

A gép 20 fényképezési móddal rendelkezik, többek között a Manuális, Záridő-előválasztás és Blende-előválasztás módokkal. A 2,3 képkocka/mp-es sorozatfelvételi móddal, valamint az új, rövid záridős Sport móddal, és a megnövelt autófókusz pontossággal kiválóan rögzíthetők sportesemények. A különleges téma módok - például az Éjszakai pillanatfelvétel vagy a Hó - speciális megvilágítási körülmények esetén segítenek, míg a Színkiemelés és a Színcsere módok drámai hatások létrehozását teszik lehetővé a fényképek és videók esetén is. A Saját színek fotóeffektusok használatát átdolgozták ebben a modellben, így az effekteket fényképezés előtt vagy után is alkalmazni lehet.

A géppel készült mintaképek a gyártó weboldalán

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások