D-SLR gépet adott ki a Panasonic

D-SLR gépet adott ki a Panasonic

2006. február 28. 08:44, Kedd
A Panasonic bejelentette első cserélhető objektíves digitális SLR fényképező-gépét, a LUMIX DMC-L1 modellt.

A Panasonic tavaly év elején jelentette be, hogy belép a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacára, és az Olypussal kötött szövetség most hozta meg eredményét. A DMC-L1 kezelése hasonló a hagyományos, filmes fényképezőgépekéhez, ami a múltban használt, távolságmérős, filmet használó fényképezőgépekre emlékeztheti használóját. Ezek a tulajdonságok - a vázra épített zársebesség-szabályozóval, valamint a LEICA D VARIO-ELMARIT 14-50mm/F2.8-3.5 objektívre szerelt rekeszgyűrűvel együtt - jelentősen megkülönböztetik a DMC-L1 modellt az eddigi digitális SLR fényképezőgépektől mind kivitel, mind működtetés szempontjából.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A vázon egy 2,5"-os, 207 000 képpontos LCD-kijelzője az Olympus E-330-hoz hasonlóan élőképet kínál. Ez a funkció elérhető automata- és manuális élességállítás esetén is. Manuális fókuszálás mellett lehetővé teszi a kép kereten belüli nagyítását, majd a fókuszterület kiválasztását. A "Rekesz" gomb lenyomásával a mélységélesség is egyszerűen ellenőrizhető.

A gép 4/3"-os, 7,5 millió pixeles Live MOS CCD érzékelőt használ, a képminőségért a már a kompakt készülékekből ismert Venus Engine III képfeldolgozó áramkör felel. Ez javítja a masina reakcióidejét, rövid zárközt tesz lehetővé, valamint támogatja a nagyteljesítményű sorozatfelvétel-készítést. Az objektívek cseréjénél bekerülő port ultrahangszűrő tisztítja le. A fényképezőgép kezelési rugalmasságának javítása érdekében az L1 vázának tetejére egy zársebesség-szabályozó tárcsát építettek. A szintén a géppel együtt bemutatott LEICA D VARIO-ELMARIT objektív 14-50mm/F2.8-3.5 a fókuszgyűrű és a zoomgyűrű mellett rekeszállító gyűrűvel is fel van szerelve.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az objektív 16 lencsét tartalmaz - ideértve két aszférikus lencsét is -, 12 csoportba rendezve. Ennek köszönhetően az objektív nagy felbontással és képélességgel rendelkezik, így a finom részleteket és árnyalatokat is "láttatni" engedi. A Leica optikai képstabilizátort is beépített, így a kézremegés bekövetkezésének szempontjából kritikus helyzetekben is tiszta, éles fotókat készíthetünk. A lehető legjobb optikai teljesítmény elérése érdekében egy nagy átmérőjű, különleges bevonattal ellátott aszférikus lencse is beépítésre került.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások