PMA 2006: Digitális fényké­pe­ző­gé­pek áradata

PMA 2006: Digitális fényké­pe­ző­gé­pek áradata

2006. március 7. 14:07, Kedd
Sigma

A főleg objektívjeiről híres cég hat új lencsét hozott a show-ra. Ezek közül öt objektív az Olympus (és most már Panasonic) gépekre jellemző 4/3 -os érzékelő szabványhoz igazított példány:
  • Sigma 30mm F1.4 EX DC HSM
  • Sigma 18-50mm F2.8 EX DC
  • Sigma MACRO 105mm F2.8 EX DG
  • Sigma APO MACRO 150mm F2.8 EX DG HSM
  • Sigma APO 50-500mm F4-6.3 EX DG HSM

    Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
    Klikk a képekre a nagyobb változathoz

    A kakukktojás az APO 70-200mm F2.8 EX DG MACRO HSM makro objektív, amit egyelőre csak Canon, Nikon és természetesen Sigma bajonettel bíró vázakra csavarhatunk fel. Kicsivel a show előtt bemutatott még egy makro objektívet a cég, amit a PMA-ra is kihoztak. Ez a 17-70mm F2.8-4.5 DC MACRO objektív, amit Sigma, Nikon, Canon, Pentax és Konica - Minolta vázakhoz is használhatunk.

    Sony

    A neves távol-keleti gyártó szintén főleg kötelező termékfrissítéseit hozta a show-ra. Egyből két típussal is leváltották a méltán népszerű DSC-H1-es gépüket, név szerint a Cyber-shot H2 és H5 példányokkal. A H2 hat, míg a H5 7,2 millió pixeles érzékelővel bír, a további lényeges különbséget - meglepő módon - az LCD kijelző méretében találunk. A H2 "csak" 2,5"-os, míg a H5 már 3,0" -os LCD-t kapott. Az optikai zoom-on nem változtatott a cég, maradt a 36-432 mm equiv. fókusztávolságú f2,8 - 3,7 fényerejű lencse (viszont az új gépeken már nem a kisebb kavarodást okozó "Sony lens", hanem a sokkal nívósabb "Carl Zeiss" felirat díszeleg).

    Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
    Klikk a képekre a nagyobb változathoz

    A cég egyéb bejelentett termékei különösebb érdekességgel nem bírnak: Cyber-shot DSC-W100, Cyber-shot DSC-W70, Cyber-shot DSC-W50, Cyber-shot DSC-W30.

    Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

    Viszont a januárban bejelentett Cyber-shot DSC-M2 már megér egy misét, habár leginkább külalakja miatt. A szétnyitható gép nem csupán videó üzemmóddal bíró digitális fényképezőgép, hanem kifejezetten fotók és minőségi videók készítésére tervezett hibrid masina. Öt megapixeles érzékelővel, háromszoros optikai zoom-mal, 2,5"-os LCD kijelzővel és MPEG4 formátumú klipek készítésére (sztereó hanggal) alkalmas hardverrel és szoftverrel látták el. A különc gép bizonyára sok divatcézár tetszését fogja elnyerni, akik a Sony névben látják álmaik megtestesülését.

    Tamron

    A Tamron három objektívét hozta ki a PMA-ra. Ezekről sok minden nem derült ki, így csupán az elnevezésük (és alap specifikációjuk) ismert:
  • Tamron SP 17-50 mm F2.8 XR Di II
  • Tamron SP 18-200 mm F3.5 - F6.3 Di II
  • Tamron SP 11-18 mm F4.5 - F5.6 Di II

    Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

    Konklúzió

    Úgy látszik a 2006-os év frappánsan a hat millió pixeles felbontás éve lesz, legalábbis a kompakt szegmensben biztosan. Még mindig több a sima "plusz egy megapixellel több" alapon készülő kamera a ténylegesen használható extrákkal bíró termékeknél, de a változás érzékelhető. Természetesen csak a komolyabb gyártók képesek véget vetni a megapixel-háborúnak, nekik ugyanis van pénzük és eszközük olyan újdonságok kifejlesztésére, amik legalább annyira vonzóvá tehetnek egy terméket, mint a felbontása és a kijelző mérete.

    Az egyre több gyártó debütálásával a digitális tükörreflexes szegmens hígulni látszik. Ez természetesen nyomottabb árakat és nagyobb versenyt jelent majd, aminek mi vásárlók örülhetünk igazán. Várható még idén a Sony érkezése is a DSLR szegmensbe, hiszen a Konica-Minolta felvásárlásával igen komoly technológiát, tudást és embert tett magáévá, amikkel -bizton állíthatom - innovatív és jó minőségű termékekkel fog jelentkezni. Azért kár, hogy egy száz évre visszanyúló márka nem volt és többé nem is lesz jelen ezen a show-n (Minolta).


    << Előző oldal  1 2 3 [4] 


    Kapcsolódó linkek

  • Listázás a fórumban 
    Adatvédelmi beállítások