GDrive: online óriástárhely a Google-tól

GDrive: online óriástárhely a Google-tól

2006. március 8. 09:53, Szerda
A Google olyan óriás online tárhely felállítását tervezi, amelyen a felhasználók állományaik biztonsági másolatait helyezhetik el. A Google terveire véletlenül derült fény, miután egy blogger felhívta a figylemet egy a cég oldalára tévedésből felrakott prezentációra. A Google érdemben nem kommentálta az esetet.

Gerg Lindon a múlthetén tartott Analyst Day nevű Google-értekezleten ismertetett Power Point prezentáció egyik széljegyzetét idézi blogjában. Az előadás anyagát ugyan már eltávolították a vállalat oldaláról, azonban szövege még mindig elérhető Greg bejegyzésében. A kiszivárgott feljegyzés Eric Schmidttől, a Google vezérigazgatójától származik, mely szerint cége a jövőben egy biztonságos online helyen tárolná a felhasználók összes adatát.

"A korlátlan tárhelyen a felhasználók mindenfajta adatát tárolnánk, legyen szó e-mailekről, meglátogatott honlapokról, képekről vagy bármi másról, ráadásul bárhonnan elérhetőek lennének, eszköztől, platformtól függetlenül" - szól az idézet. "Töröltük ezeket a széljegyzeteket, mert ezek még nem tartoznak a nyilvánosságra" - reagált az esetre Lynn Fox, a Google szóvivője a BBC oldalán. "Folyamatosan azon vagyunk, hogy feleszzük a felhasználóknak szánt termékeinket és szolgáltatásainkét, de egyelőre nincs bejelenteni valónk."

A feltételezett elképzelések szerint ha a felhasználó rendszere összeomlana és állományai elvesznének, a Google gépein tárolt biztonsági másolatokra támaszkodhatna. A GDrivre néven futó projektről már korábban is terjengtek pletykák. Garett Rogers, a ZDnet blogírója még szeptemberben beszámolt arról, hogy a Google egy GDrive néven futó projekt beindítását fontolgatja - nos úgy tűnik, azóta már megkezdték a terv kidolgozását.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások