Nem történt trónfosztás a hazai mozikban

Nem történt trónfosztás a hazai mozikban

2006. április 11. 09:37, Kedd
A hazai mozik nézettségi adatai ezen a hétvégén tartogattak pár meglepetést. Az Elemi ösztön 2 bejutott a Top 10-be, míg az Oscar-díjas Túl a barátságon és a Capote szinte üres mozik előtt futott.

A legfontosabb azonban, hogy a múlt héten vezető Jégkorszak 2 - Az olvadás továbbra is megőrizte első helyét, sőt! Ha a végén kicsit utánaszámolunk, akkor az is kiderül, hogy majdnem kétszer annyian voltak rá kiváncsiak (több mint 51 ezer néző), mint a többi kilenc filmre összesen. És ezzel Sid és társai átlépték a 150 millió forintos bevételt.

Második helyen kezdett a hazájában szintén nagy sikernek örvendő, Matthew McConaughey és Sarah Jessica Parker nevével fémjelzett romantikus vígjáték, az Anyám nyakán. A több, mint 15 ezres nézőszám szép teljesítmény és várhatóan még egy ideig a Top 10 tagja lesz.


Romantika a köbön

Tripp igazi álompasi. Csakhogy akad egy bibi: a szüleivel él! És ez nem csak az aktuális csajoknak ciki, de a szülők számára is egyre kínosabb. Úgy döntenek lépnek az ügyben. Felfogadják a csinos és rafinált Paulát, akinek a specialitása pont az ilyen helyzetekre terjed ki. A fondorlatos terv működne is, ha nem szólna közbe egy aprócska, de váratlan tényező, a szerelem.

Harmadik helyen kezdett Harrison Ford megabuktája, a Tűzfal. Mivel már olvasható kritikánk a filmről, a részletes elemzésbe nem mennék bele. A film mindenesetre idehaza sem számíthat sok jóra, hiszen alig 5200 néző volt kíváncsi Ford mentőakciójára.


Nem túlzás a fehér?

Negyedik helyen nyitott - nagy meglepetésre - Sharon Stone Arany Málna-díjra esélyes filmje, az Elemi ösztön 2. Az alig 5 milliót termelt filmre hazánkban is pontosan ugyanaz a sors vár, mint a világ többi részén. Catherine Trammell írónőt újból egy bűnténnyel gyanúsítja a rendőrség. A Scotland Yard Dr. Michael Glasst jelöli ki a nő pszichiáterének. A férfit, akárcsak Nick Currant annak idején, elbűvöli Catherine Tramell varázsa és vakon sétál a nő csapdájába. Itt azonban az élete a tét.

A filmről hamarosan olvasható kritikánk (addig itt megtekinthető a világsajtó elemzése), így lépjünk is tovább. Ötödik az Egy gésa emlékiratai, mely hazánkban jobban szerepel, mint az Államokban. Hatodik Spike Lee A belső embere, míg csupán a hetedik helyen áll Ang Lee Oscar-díjas filmje, a Túl a barátságon.


Meglepően kicsi az érdeklődés a Motel iránt

Nyolcadik helyen áll a hét vesztese, mely A pénz beszél címet viseli. Kilencedik Eli Roth horrorja, melynek hazai szereplése elég meglepő. Mindösszesen 15 millió forintot szedett össze. Tizedik helyen kezdett egy másik Oscar-díjas film, a Capote. Philip Seymour Hoffman remek színészi alakítására nálunk alig 1500-an voltak kíváncsiak.

Truman Capote a The New Yorker írója. Egy távoli kis faluba, a Kansas állambeli Halcombba utazik, hogy cikket írjon egy négytagú család kegyetlen és értelmetlen meggyilkolásáról. Ám a kirándulás sokkal többet hoz, mint egy cikket: életre szóló, feledhetetlen élményt. Egy klasszikus regényt: a Hidegvérrelt.


Madagaszkár-szagot érzek!

A héten ismét akadnak majd figyelemre méltó alkotások. Kezdjük rögtön egy újabb díjesővel elhalmozott drámával. A Transamerica főszerepében a hazánkban leginkább a Született feleségekből megismert Felicity Huffman brillírozik. Lesz itt vígjáték is, méghozzá Steve Martin prezentálásában. A Rózsaszín párduc felhőtlen szórakozást ígér és végre nem az erőltetett pisi-kaki poénokon kell kényszeredetten mosolyognunk. Valamint megérkezik a Walt Disney stúdió Madagaszkár-koppintása, a Vadkaland is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások