Bejelentették a Nintendo DS Lite-ot

Bejelentették a Nintendo DS Lite-ot

2006. május 5. 19:12, Péntek
A Nintendo végre hivatalosan is bejelentette DS Lite konzolját. Az új gép június 11-én debütál majd a tengerentúlon 129,99 dolláros (körülbelül 26 ezer forint) áron. A DS Lite az ígéretek szerint jobban látható kijelzőt kap és súlya is kevesebb lesz.

A változatosságot kedvelőknek rossz hír, hogy a készülék egyelőre csak "sarki fehér" színben lesz kapható. Figyelembe véve, hogy a hagyományos DS verzió is ugyanennyibe kerül, a Nintendo új ajánlata kedvező fogadtatásra találhat a Nintendo-rajongók körében, hiszen az új modell számos - elsősorban kényelmi szempontból fontos - változást is magán hordoz írja a DS Advanced játékokoldal. Az új gép időzítése vélhetően nem véletlenül esik egybe a Super Mario Bros. legújabb, május 15-i megjelenésével.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

"A DS Lite és a New Super Mario Bros. igazi kettős példája a "játékos tökélynek". Kedvezni kívánunk mind az új, káprázatos cuccok kedvelőinek, mind a régivágású játékosoknak" - nyilatkozta Reggie Fils-Aime, a Nintendo amerikai részlegének marketinges alelnöke cége sajtóközleményében. A DS Lite több újdonságot is kínál elődjéhez képest. Mérete mintegy kétharmada a DS-ének, súlya pedig 20%-kal kevesebb. Két fényes kijelzőjét négy különböző erősségű megvilágítással lehet használni, ami jótékony hatással van az akkumulátor használati idejére is. Ráadásul az új modell még a legalacsonyabb fokozatban is túlragyogja az eredeti DS-t.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Állítólag az újraszabott konzol legkisebb fényerőnél 15-19 óráig lesz egyhuzamban használható, míg maximális világítás mellett ez az időtartam 5-8 órát is kitehet. A mikrofon ezúttal középen kapott helyet, és a hírek szerint a LED kijelzők még csukott állapotban is jól láthatóak lesznek. Az ergonómikusabb felhasználás érdekében a kezelőgombok helyét is átszervezték, a hosszabb és vaskosabb ceruza pedig a gép oldalánál csatlakozik.

Külön extra az eltávolítható fedél, amely révén ezek után a Game Boy Advance kártyahely jobban megóvható lesz a portól és a külső hatásokkal szemben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások