A Wii lehet a konzolverseny győztese

A Wii lehet a konzolverseny győztese

2006. május 18. 14:50, Csütörtök
Elemzői vélemények szerint a Nintendo olcsó, ám szórakoztató újdonsága növelheti leggyorsabban rajongói táborát és a három rivális közül a Sony kockáztatja leginkább befolyását drágább ajánlatával.

Az ABI Research elemzésében a három következő generációs konzol esélyeit vette számba. Jól tudjuk, hogy közülük csak kettő helyez nagy hangsúlyt a grafikára, míg a Nintendo üdvöskéje inkább az élményre, a szórakozásra koncentrál, ami a gyártó szerint nem feltétlenül követel meg pompázatos kinézetet. A kutatócég szerint a számítása bejöhet, és vetélytársaikkal szemben gyorsan növelhetik befolyásukat.

A legfontosabb tényező természetesen az ár, hiszen a fanatikus konzolosok mellett a hétköznapi játékosokra és az újonnan csatlakozókra számítanak. Az elmúlt hetekben többször elhangzott, hogy a Nintendo az élménnyel, a valóban szórakoztató játékok sokaságával szeretné elbűvölni az érdeklődőket, amihez szorosan kapcsolódik az újszerű vezérlő herkentyű. Bár ezt a hullámot a Sony is igyekszik meglovagolni a PS3 újratervezett kontrollerével, az elemzői cég szerint a magasabb, 600 dolláros ár elriaszthatja a vásárlók egy részét, különösen azokat, akik HDTV készülék vásárlásán törik a fejüket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Véleményük szerint a Wii jöhet ki nyertesen az új vásárlók elhódításáért folytatott versenyből, miközben a Sony kockáztatja jelenlegi előnyős pozícióját. A PS3 esetében ugyanis nagy hangsúlyt fektetnek a beépített Blu-ray lejátszóra, ám könnyen előfordulhat - legalábbis az ABI szerint -, hogy ez önmagában még nem győzheti meg a vásárlás előtt állókat. Ráadásul a Nintendo most nagyobb támogatottságnak örvend a kiadók körében, mint a GameCube bemutatkozása idején, vagyis nagyobb, biztosabb háttérre támaszkodhat.

Az már más kérdés, hogy a PS3-nak nyilvánvalóan nem a Wii-től kell féltenie pozícióját, hiszen a kettő nagyon jól megfér egymás mellett, mint ahogy az igazi rivális, a Xbox 360 mellett is van hely a Nintendo fejlesztésének. Talán épp ezt igyekszik meglovagolni a gyártó - az előjelek kedvezőek, nemsokára kiderül, sikerült-e megvalósítani az elképzelést.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások