Mozifilm készül a Kung Fu-ból

Mozifilm készül a Kung Fu-ból

2006. május 25. 18:10, Csütörtök
A mai napon újabb kultikus magasságokba emelkedett sorozat megfilmesítéséről érkezett hír. Ez pedig nem más, mint az 1972-ben debütált Kung Fu.

Újabb sorozat kerül a mozikba, ezúttal a '70-es években útjára indított Kung Fu. A filmet a WarCraft adaptációját is készítő Legendary Pictures készíti.

A Kung Fu című sorozatot 1972-ben az azonos című tévéfilm sikerének hatására indította útjára az ABC televíziós csatorna. Ezután közel 3 éven át minden hétvégén új epizóddal kápráztatta el az akkoriban a távol-keleti küzdősportokra kiéhezett amerikai közönséget. Ez leginkább az akkortájt berobbanó Bruce Lee-nek volt köszönhető, akinek - a legenda szerint - a sorozat ötlete is kipattant a fejéből. Ám a babérokat végül Ed Spielman és a széria főszereplője, David Carradine aratta le.

Carradine Kwai Chang Caine, a kínai shaolin pap bőrében igazi világsztárrá avanzsált. Kwai testvére keresésére indul a Vadnyugatra, ám hitvallása miatt ő lesz a titokzatos idegen, aki védelmezi a gyengéket.

A film forgatókönyvéért az eredeti szériát is jegyző Ed Spielman és Howard Friedlander lesznek a felelősek. A mozi szereplőgárdája egyelőre nem ismert, ahogy a rendező posztja is betöltetlen. A bemutatót a jövő év közepére tervezi a stúdió.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások