Az olimpiára vinné a játékokat a GGL

Az olimpiára vinné a játékokat a GGL

2006. június 9. 12:01, Péntek
Ted Owen, a Global Gaming League megálmodója szerint a pekingi olimpia áttörést hozhat a videojátékok történelmében.

Emlékszem, amikor még nem is olyan régen az olimpia idején szinte bármilyen versenyszámhoz leültem, mert belém táplálták, hogy az olimpia valami különleges dolog. Azóta sem változott a véleményem, mindössze konkretizálódott az érdeklődési köröm ezért minden évben mérgelődöm, amikor egy számomra kedves sportágat egyszerűen kihúznak az olimpia versenyszámai közül. Szerencsére most nem csonkításról, hanem egy rendkívül érdekes hírről tudunk beszámolni.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
A tervezés után a versenyszámok között is helyet kaphat a számítástechnika

A Global Gaming League és a kínai vezetés között előrehaladott tárgyalások folynak arról, hogy a pekingi olimpián úgymond demonstrációs eszközként szerepeljen a cyberjátékok versenye is. A kommunista állam azonban igen kemény tárgyalófélnek bizonyul, és eddig észérvekkel nem sikerült áttörést elérni az álláspontok közelítésében.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a legnagyobb falat, azaz a NOB nem nézi jó szemmel a számítógép-, illetve videójátékok térnyerését, ezért a sansz arra, hogy Pekingben a sok-sok izzadságszagú versenyszám mellett ott szerepeljen egy légkondicionált teremben megrendezett kiberverseny, igen csekély.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A borúlátásunk teljesen megalapozott. Elég, ha csak megnézzük a jelenben folytatódó tendenciát. 2012-ben a baseball és a softball is eltűnik a repertoárból, míg az olyan népszerű sport, mint mondjuk a rögbi vagy a karate a mai napig nem tudott bekerülni az olimpiai számok közé. Mi természetesen nem látunk bele abba, hogy mi alapján raknak ki csak úgy olyan sportágakat, amiket több millióan szeretnek, de biztosan megvan rá az okuk.

Egy szó mint száz: valami elindult, és ha Pekingig nem is engednek a fejesek, sokak szerint akkor sem tudják megállítani a számítógépjátékok térnyerését. A sikeres és népszerű világversenyek láttán egyszer úgyis beadják a derekukat.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások