A hét szamuráj Amerikába megy

A hét szamuráj Amerikába megy

2006. június 12. 09:34, Hétfő
Hollywood imádja az ázsiai filmeket... elrontani - kevés kivételtől eltekintve az átiratok színvonala jócskán alulmúlja az eredetiét. Épp ezért tölt el félelemmel a hír, miszerint Akira Kurosawa 1954-es klasszikusa, A hét szamuráj is feldolgozásra kerül.

A kör, Szigorúan piszkos ügyek, A szem, A titkok kulcsa. Mi ezen címekben a közös? Eredetileg ázsiai sikerfilmek, ám Hollywood mindegyikükből készített vagy épp most forgat saját változatot.

Akira Kurosawa 1954-es klasszikusa, A hét szamuráj immáron másodszor kerül Hollywoodi producerek kezébe. Elsőre az amerikaiaknak is sikerült maradandó élménnyel megajándékozni a filmrajongókat A hét mesterlövésszel.


Ám most újból feldolgozzák a szegény falu védelmezőinek történetét. Ezúttal teljes mértékben az eredeti, szamurájokkal forgatott filmet veszik alapul és próbálnak valami fogyaszthatót kihozni belőle. A film forgatókönyvét a Szilaj, a vad völgy paripája és a Babe szerzőjének, John Fuscónak kell megírnia.

A rendezői széket egyelőre még nem töltötték be, de az már biztosnak tűnik, hogy az Egy gésa emlékirataiban látható Ziyi Zhang szerepelni fog a remakeben. A film bemutatójáról egyelőre nincs hír.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások