Fifa 2006 World Cup Germany

Fifa 2006 World Cup Germany

2006. június 16. 17:38, Péntek


Kiadó: EA Sports
Fejlesztő: EA Canada
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Pentium IV 1,5 GHz, 256 MB RAM, 3 Gbyte szabad hely, 64 Mbyteos videokártya
Ajánlott: 3 GHz-es Intel Pentium IV vagy AMD Athlon XP 3200+, 512 MB RAM, Nvidia 6600+
Hasonló játékok: FIFA 2006, Pro Evolution Soccer
Kategória: futball szimulátor

Az egész világ focilázban ég - legalábbis a média ezt szeretné az agyakba sulykolni -, miért éppen a számítógépes játékok világa maradna ki a dömpingből? Az EA Sports nem sokkal a VB kezdete előtt készítette el a németországi VB-re kicsinosított FIFA epizódot, ami szinte minden tekintetben megfelel az elvárásoknak.

Jómagam sosem voltam nagy focirajongó - sőt, kicsit sem -, de a játék tesztelése közben ugyanúgy együtt kiabáltam a közönséggel mikor sikerült gólt szerezni és fújoltam, mikor az ellenféltől bekaptam egy gólt. A billentyűzet/gamepad egészségére kifejezetten ártalmas játék kitöltheti a foci fanatikusok délelőttjeit és kora estéit, amikor nem új plazmatévéjük előtt szopogatják betevő sörüket, kivívva ezzel a női nem végleges haragját.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Amennyiben valaki elégedetlen kedvenc csapata teljesítményével, játssza csak újra a meccset, kiderül minden. Sőt, kis hazánk is babérokra törhet, Gera és Torghelle bomba gólokat küldhet a hálóba, hiszen nemcsak a VB csapatok, hanem a Föld országainak 125 együttese közül tudunk választani. Sőt, akár a régión belüli selejtezőket is lejátszhatjuk, de aki a végső összecsapásokra koncentrál, az egyből ugorhat a legjobb 32-re.

A zöld részen zajló események mellett nagyon fontos a lelátók élete is (persze vigyázni kell, nehogy egy pixelrendőr jól megüssön, miközben screenshotot készítünk). A Fifa 2006 World Cup ebben már biztosan verhetetlen. Minden meccs előtt olyan kameraképeket kapunk, mintha a világmegváltás jött volna el, a tömeg őrjöng, megszámlálhatatlan pénztárgépszalag, konfetti és színes lufi repül a levegőbe. A kamera szép lassan eléri a játékosokat, akik büszkén és komolyan állnak, várva az ünneplés végét és a meccs kezdetét. Középkezdés után elszabadul a labda és a kommentátor villámló szavai mellett a játék is igen pörgős.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Ha ilyen lenne az igazi foci is, akkor biztosan több meccset néznék meg. Természetesen a teszt során a magyar csapatot indítottam, és nem is kellett bennük nagyot csalódnom. Igaz, míg az irányítást elsajátítottam, addig még Andorrától is sikerült kikapni 0-1-re, de később bizonyítottak fiaink. Visszatérve a körítésre, ismét fejet kell hajtani az EA előtt a licencelt zenékért, hiszen ismét egy olyan összeállítást sikerült összegyűjteni 14 ország zenei repertoárjából, amit sokan válogatás albumként is szívesen hallgatnának.

A kommentátor pedig zseniális, sőt sokszor úgy tűnik, hogy egy igazi kis Hajdú B. bújkál a számítógépházban. A meccs előtt rövid történetekkel szórakoztatja a közönséget, majd a 90 perc alatt nemcsak a tényekről közvetít, de ki-kiegészíti a látottakat némi szubjektívvel, némi adalékanyaggal. Az érzelmi töltetre sem kell panaszkodni, teljes letargiába tud esni mind a kommentátor, mind a közönség egy durva szabálytalanságnál, de ugyanúgy vonyítva üvölt egy fantasztikus gól esetén. Ezeknek köszönhetően a hangulat valóban közelít egy igazi focimeccshez, azzal a különbséggel, hogy mi is úgy izgulunk, mint a sorfalban álló srácok a meccs előtt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások