Farkas a legnépszerűbb szuperhős

Farkas a legnépszerűbb szuperhős

2006. június 14. 12:33, Szerda
Érdekes felmérést tettek közzé a neten. A megkérdezettek arra adtak választ, hogy számukra ki a legemlékezetesebb filmbeli karakter. Meglepetésre a legtöbben a Hugh Jackman alakította Farkas/Wolverine alakjára voksoltak.

Hollywoodban ezúttal egy érdekes kérdést tettek fel a hétköznapi embereknek: számukra ki a legemlékezetesebb, legmacsóbb, legfontosabb... szóval a leg-leg-leg filmbeli karakter. A versenyt végül - nem kis meglepetésre - az X-Men egyik tagja, Farkas (hazájában Wolverine) nyerte. A Hugh Jackman alakította figura önálló filmje pedig a legjobban várt mű lett.


A második helyen a varázslótanoncok királya, Harry Potter található, míg őt egy újabb szuperhős, Pókember követi. Negyedik helyre jött be a lista első mesefigurája, a zöld ogre, Shrek. A Da Vinci-kód főhőse, Robert Langdon a hatodik, a hetedik pedig Jason Bourne.

Nagy meglepetésemre James Bond csupán a nyolcadik pozíciót tudta megszerezni. Bár tény, hogy őt nem lehet egyetlen személyhez kötni, hiszen minden generációnak megvolt a saját 007-es ügynöke. Ráadásul az új Bond körüli botrányok sem biztos, hogy használtak a névnek. Utolsó előtti Jigsaw, a Fűrész-filmek agyafúrt gyilkosa, míg a sort a lista egyetlen rajzfilmfigurája, Bart Simpson zárja.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások