Tiger Woods PGA Tour 06

Tiger Woods PGA Tour 06

2006. június 30. 18:11, Péntek


Kiadó:EA Sports
Fejlesztő: EA Sports
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: Intel Pentium III 800 MHz, 128 MB RAM, 2 Gbyte szabad hely, 32 Mbyteos videokártya
Ajánlott: 3 GHz-es Intel Pentium IV vagy AMD Athlon XP 3200+, 768 MB RAM, Nvidia 6600+,
Hasonló játékok: Links, Tiger Woods 03/04/05
Kategória: golf szimulátor

Elit körülmények, semmi kapkodás, gyönyörű környezet, friss levegő, kiadós séták, napsütés. Azt mondják, a golfban napi 5 óra gyakorlással mindössze 10 év alatt elérhetjük a profi szintet, újabb 10 év után pedig komoly versenyeket is lehet nyerni. Ja, hogy nincs rá évi 1,5-4 milliónk? Akkor nekünk is be kell érnünk a Tiger Woods PGA Tour 06-tal. Nem mostani darab, de a nagy őszi/téli dömpingben nem férhet be egy efféle békés, nyugodt játék a karácsonyi ajándéközönbe. Most itt az alkalom, hogy a sportra gerjedő, foci VB után lihegő játékosok valami lassabb labdasportot nyúzzanak.

Állj kis terpeszben, kicsit hajlítsd be a térded, hajolj előre, a vállad legyen egyenes, bal kézzel fogd meg az ütőt, jobb kézzel fogj rá és lazulj el teljesen. Gondold át a lövést, koncentrálj a labdára, csípőből és vállból fordulj hátra, a fejed ne mozogjon, a labdát figyeld. Először próbáld el a mozdulatot, majd ha felkészültél, indítsd el hátulról az ütőt, ami a lendülettől és súlyától vezérelve elröpíti a labdát. A mozdulat végén az ütőt hozd fel a bal váll mögé és fordulj tovább, a jobb lábfejeddel fordulj ki kicsit. Ha minden jól ment és egy igazán jó drájv ütővel a kezünkben lendítettünk, akkor a 45,93 grammos, teljesen gömb alakú golflabda kb. 200 méterrel később csapódik be valahol a földbe és pattog tovább a zászlós lyuk felé a fűben.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Amennyiben bármilyen megfontolásból mégis a virtuális változatot választjuk, akkor a fenti mozdulatsor a következőképp néz ki: apró ujjmozdulatokkal állítsd be a kívánt irányt. A jobb egérgombbal forgatsd be a kamerát az ideális szögbe, majd nyomd meg a space gombot a lendítéshez (backswing), még egyszer az erő meghatározásához és a lefelé eső köríven pedig az ütés szögét állíthatjuk be, ha sikerül. Ezután nézzük merre száll a labda, vagy az escape gombbal ugorjuk a jelenetet.

Az egér görgőjével az ütéstípusok közt böngészhetünk, bár az ilyesfajta beállítás egérrel jóval egyszerűbb. A pályabejárás helyett játék közben megkérhetjük a programot, hogy növessze meg a zászlót óriásira és emeljen fel minket a földről, hogy jobban lássuk a grundot. A jó ütések után ne felejtsen el senki örülni, a bénázások után pedig szitkozódni. Ugyan pixelbarátunk is megteszi ezt helyettünk, de egy igazi sportember ezt nem bízza másra.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A játék PC verziójának legnagyobb újítása, hogy lehetőségünk van teljesen kezdő golfozóként nekivágni a világhódító hadjáratnak. A korábbi részekben, illetve az idei konzolos kiadásokban is kizárólag csak profi játékosként csobbanhattunk bele egy-egy PGA bajnokságba. Persze - ahogyan fent is említettem - az odáig vezető út rögös.

Itt a béna haverokkal 100 dolcsis tétekre játszva vágunk neki a kihívásnak és ne gondolja senki, hogy az elején a tavalyi menők alázhatnak majd. Nem, az új karakter lépésről-lépésre tanulhatja el a különböző ütéseket, ahogyan ügyességét fejlesztjük. Eleinte nagy dilemma lesz a technikás és az erős játékos közti választás kényszere. Van jópár ütésfajta, amit viszont ha nem tanulunk meg, csúnya büntetőpontokba kerülhet.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások