Az élre száguldott a Nascar-vígjáték

Az élre száguldott a Nascar-vígjáték

2006. augusztus 7. 16:21, Hétfő
Úgy tűnik véget ért a Miami Vice rövid királysága. Az utód nem egy nagy költségvetésű blockbuster, vagy világsztárokkal telezsúfolt mozi lett, hanem egy viszonylag kis költségvetésű vígjáték.

Bár hazánkban a komikus Will Ferrell nevére nem rohannak milliók a mozikba, de azért a videótékák polcain rendszeresen fellelhetők filmjei. És ha valakinek azt mondom Diszkópatkányok, bizonyára mindenkinek beugrik a magas, kissé egyszerű figura arca.

Ferrell hazájában nagy sztárnak számít, ám azért eléggé meglepő - legalábbis számomra -, hogy legújabb vígjátéka, az elég hosszú címmel megáldott Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby mindenkit beelőzve az élen nyitott. Pedig a mindössze 72,5 millió dollárból forgatott Nascar-vígjáték kerek 47 milliós dollárjával a hétvége kedvence Amerikában. A kritikusok áradoznak a filmről, mi azonban valószínű ismét csak DVD-n juthatunk majd hozzá.


Száguldok, Mint a villám

A film főszereplője a Nascar egyik nagymenője, Ricky Bobby, aki győzniakarásával nemzeti hős lesz. Hűséges csapattársa, aki egyben gyerekkori barátja, hathatós segítségével folyamatosan az első helyen végez, míg ő csupán a második. Ám egy nap új ellen bukkan fel az egykori Forma-1-es pilóta, Jean Girard személyében.

A második helyen egy újabb premier található. A Nickelodeon Movies legújabb animációs filmje, a Barnyard nem kezdett túl fényesen. A 16 milliós bevétel az 51 milliós gyártási költségek tükrében a nullszaldóra elég lehet, de még arra sem vennék mérget. A héten eldől a sorsa.


Múúúltkor is osontunk

A Nickelodeon új meséje megmutatja, mi is történik egy farmon, ha kialudnak a lámpák. Otis például egy állandóan bulizó, táncoló, éneklő és az emberekkel folyamatosan tréfát űző tehén. Ezt apja, a csorda bölcs vezetője nem nézi jó szemmel, hiszen egy nap kissé felelőtlen fiának kell átvennie helyét.

A dobogó alsó fokán trónol Jerry Bruckheimer és Gore Verbinski közös sikere, A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse, mely Amerikában 380 milliós bevételnél jár. Negyedik helyre csúszott a múlt héten bemutatott Miami Vice, mely alaposan elhasalt. A múlt heti eredményeihez képest ugyanis több mint 60%-os visszaesést produkált. A 135 milliót kóstáló Michael Mann produkció eddig alig 45 milliót hozott vissza. A 60 milliót csak nyögvenyelősen éri el.


Robin Williams ismét komolykodik

Ötödik a hazánkban már DVD-n is megjelent A barlang, mely 9 millióval kezdett Amerikában. Hatodik a szintén nagyot zuhanó John Tucker Must Die, míg őt a Rém rom követi. A lista harmadik animációs filmje, a Hangya-boy továbbra is buktaszagot áraszt és feltehetően utoljára találkozunk vele a listán. Az utolsó előtti pozíciót foglalja el A levakarhatatlan.

Az utolsó helyen mutatkozott be Robin Williams új filmje, a The Night Listener. Az RV-vel szépen arató komikus ismét komolyabb oldalát mutatta meg. A thriller középpontjában egy híres rádióműsor házigazdája áll, aki komoly bajba kerül az egyik hallgatója miatt. A filmet alig 1500 moziban kezdték el vetíteni, ahonnan 9 milliót hozott. Moziszámemelés várható.


Egy újabb amerikai hős

A jövő héten újabb sikergyanús film kerül a mozikba. Ez pedig nem más, mint Oliver Stone és a World Trade Center , mely a szeptember 11-i terrortámadásban részt vevő tűzoltóknak állít emléket. A szokásos ázsiai horror-remake sem maradhat el, mely ezúttal Pulse címen kerül a mozikba. És itt lesz Tim Allen újabb próbálkozása, a szuperhős filmeket kiparodizáló Zoom.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások