Philip K. Dick élete a mozikban

Philip K. Dick élete a mozikban

2006. augusztus 8. 21:25, Kedd
A sci-fi irodalom egyik legjelentősebb alakja Philip K. Dick. Olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Különvélemény vagy a Szárnyas fejvadász. Hollywoodban most elérkezettnek látták az időt, hogy életrajzi filmet forgassanak kalandos életéről.

Kevés olyan ember van a világon, aki ne ismerné Philip K. Dick nevét. A sci-fi irodalom egyik legnagyobb írójaként számon tartott szerző már életében kultstátuszba emelkedett.

Hollywood most úgy döntött, ideje megfilmesíteni a híres író életét. Az életrajzi filmben Dicket a legutóbb a Lány a vízbennel buktázó Paul Giamatti alakíthatja. A színész az áttörést a Kerülőutak sikerével érte el, azóta pedig jobbnál-jobb filmekben bizonyítja tehetségét (A remény bajnoka mellékszerepéért Oscar-díjra jelölték).

Philip élete igazán kalandos volt. 1928. december 8-án született egy ikerpár egyik tagjaként. Lánytestvére azonban mindössze egy hónapot élt, így egykeként nőtt fel. Szülei válása után anyjával Kaliforniába költözött. Egyetemi tanulmányait a Berkeleyen kezdte, de végül nem szerzett diplomát. Első regénye 1955-ben jelent meg Solar Lottery címen és ettől kezdve vált főállású íróvá.

Philip K. Dick nevéhez olyan sci-fi klasszikusok fűződnek, mint az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal?, mely a Szárnyas fejvadász alapjául szolgált vagy a Különvélemény.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások