Nyomtalanul a Viasaton - nem kellett a TV2-nek

Nyomtalanul a Viasaton - nem kellett a TV2-nek

2006. augusztus 17. 11:51, Csütörtök
Már meg sem lepődünk azon, hogy megint egy, az amerikai nézettségi listák élvonalában tanyázó sorozatot köszönthetünk a képernyőn.

Viszont ezúttal az adhat okot a meglepetésre, hogy a Nyomtalanul (Without a Trace) című sorozat nem a TV2-n, hanem a Viasat3-on folytatódik, augusztus 17-én este 20.10-től. A 2005/06-os amerikai tévés évadban a sorozat összesítésben az előkelő negyedik helyen végzett 18,7 millió nézővel, vagyis csak a "nagy hármas", a Helyszínelők, a Született feleségek és a Grace klinika volt képes megelőzni az FBI eltűnt személyek után kutató különítményét.

A TV2-n eddig egyébként az első két évad ment le, viszonylag kései órákban, így ha valaki lemaradt a sorozatról, az most bepótolhatja a 3. évaddal a Viasaton. A részek különállóak, minimális kapcsolódási pont van - akárcsak az überpoducer, Jerry Bruckheimer többi nyomozós sorozatában, a Helyszínelőkben, a Miami helyszínelőkben, a New York-i helyszínelőkben és a Döglött aktákban.



Az FBI-os különleges ügynökök csoportját Jack Malone (az Emmy-re jelölt Anthony LaPaglia) irányítja, a további szereplők között pedig Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano és Eric Close található meg. Az egyes epizódok természetesen bizonyos személyek eltűnése körül forognak és hatalmas a versenyfutás az idővel, hiszen a tapasztalatok szerint ha valaki nem kerül elő 48 órán belül, akkor a túlélési esélyei rohamosan csökkennek. Ezért aztán a nyomozók nem is a Helyszínelők-féle precíz nyomelemzéssel foglalkoznak, hanem a tanúk és hozzátartozók gondos kikérdezése segítségével próbálják rekonstruálni az eltűnések áldozatainak utolsó napjait, valamint eltűnésükhöz vezető útját.

A sorozatot egyébként nem ér összetéveszteni az RTL Klub középkorú női célközönségre kalibrált Eltűntnek nyilvánítva (Missing) című sorozatával, hiszen a Nyomtalanul jóval feszültebb sorozat, amely olykor elég húzós, gyomorbamarkoló részekkel szolgál. A csütörtök esti harmadik évadnyitó epizódban egy vak tinilány és segítője tűnik el táborozásuk közben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások