A szökés - Itthon szerdán indul a Prison Break

A szökés - Itthon szerdán indul a Prison Break

2006. augusztus 22. 14:04, Kedd
Az RTL Klub szerdai premierjével kapcsolatban elcsodálkozhatunk, hogy mi ez a nagy felhajtás egy olyan sorozattal kapcsolatban, melyet itthon a kutya sem ismer.

Azt hiszem hogy ami a reklámozást illeti az RTL Klub - vagyis annak reklámügynöksége - igazán kitett magáért, hiszen nem sok sorozatot kísérhetett ekkora bevezető reklámkampány. Az utcákat róva plakátok, (a fővárosban nyilván) telepingált villamosok, házak oldalára felfestett graffitik és börtönök falára ragasztott hirdetések. Természetesen a tévéből is folynak a többfajta előzetesek ahogy kell, és a sajtótermékeket is elárasztották az egészoldalas reklámok, valamint az ingyenes program-magazinokban megjelentetett kiegészítő termékek, origami figurák és tetoválások. Vajon mire fel ez a nagy felhajtás? Mennyire sikerül megnyernie a nézőket a kampánynak? Előfordulhat-e egy, a tavalyi Lostéhoz hasonló hatalmas siker a magyar televíziózás sorozatfrontján?

Ezek a kérdések sorjázhatnak fejünkben, illetve azok, hogy vajon nem lesz-e kontraproduktív a kampány, nem fordul-e visszájára az RTL Klub fegyvere? Vajon okos döntés-e a TV2 már bejáratott Született feleségei ellen egy nálunk ismeretlen sorozatot elindítani? Természetesen a hazai ismeretlenség nem jelenti azt, hogy külföldön jelentéktelen lenne a sorozat, hiszen Amerikában és Angliában már korrekt sikerrel fut a Prison Break eredeti címre hallgató Szökés.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Az USA-ban a FOX csatornán tavaly augusztusban bemutatott sorozat volt akkora siker, hogy heti 9 millió nézőt ültessen le a képernyő elé, amely szám természetesen messze elmarad a legmenőbb sorozatok (Helyszínelők, Nyomtalanul, Született feleségek, Doktor House) 20-30 milliós nézőtáborától. De egy kisebb csatorna már ezt is sikerként könyvelhette el, így nem lepődött meg senki, hogy éppen a héten hétfőn már a második évada, az újabb 22 részes etapja is elindult odaát a Szökésnek.

A szökés - mint az az előzetesekből is kiderül - a testvéri szeretetről és az elszántságról szól, hiszen mi másnak köszönhető az, hogy Michael Scofield szándékosan börtönbe juttatja magát, hogy kiszabadíthassa kivégzésére váró testvérét, Lincoln Burrows-t. Lincolnt egy elég befolyásos, kapcsolatai révén a legfelsőbb politikai körökbe nyúló személy meggyilkolásának sziklaszilárd vádjával ítélték halálra, de testvére a tények ellenére mégis úgy érzi, hogy valami bűzlik Dániában és hisz Lincoln ártatlanságában. Ezt bizonyítandó próbálja elódázni valahogyan a kivégzést Lincoln ügyvédje (és volt szerelme) Veronica Donovan - a rácsokon kívül. A több szálon futó történet az ő próbálkozásait és feszült harcát is nyomon követi, melyet az egyre inkább fogyó idő ellen vív.

A szökés egy igazi akció-thriller sorozat, mely egyszerre játszódik kinn és bent. Miközben odakint egyre bonyolódó összeesküvés szálai kuszálódnak össze a 24-et is meghazudtoló tempóban, addig a FOX River fegyházban Michael megpróbálja felvenni a kapcsolatot a bátyjával, hogy minden idők egyik legrafináltabb szökési tervét kivitelezze. Természetesen szökni nem lehet egyedül, így mindenféleképpen társakat is kell verbuválnia a gyilkosságokért és más erőszakos bűntettekért elítélt fegyencek között, s ez egy pelyhesképű és beavatatlan újoncnak sosem egyszerű.


A Prison Break főszereplője Wentworth Miller kevéssé ismert színész, aki természetesen azóta a sikernek köszönhetően erőteljesen befutott és alakításáért Golden Globe-jelölést is kapott legjobb drámai színész kategóriában. Lincolnt, a testvért az a Dominic Purcell játsza, akit talán a John Doe című sorozatból ismerhetünk legjobban. Rajtuk kívül talán még azt a Peter Stormare-t kell kiemelni, akit a legfurább filmek igényes mellékszereplőjeként, többek között a Coen-testvérek egyik kedvenceként is megismerhettünk.

Tehát Szökés-premier augusztus 23-án, szerdán, 21.10-kor, a Barátok közt után, a Született feleségekkel egyidőben. Nagy csata lesz, melynek kimenetele erősen kétséges. Mivel Doktor House rendelése egy ideig szünetel a TV2-n, új sikersorozat bonthatja ki szárnyait az RTL Klubon.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
A szökés (Prison Break)
amerikai akció-krimi sorozat

Rendező: Bret Rattner
Író: Paul Scheuring
Operatőr: Robert LaBonge, Chris Manley
Zene: Ramin Djawadi
Producer: Garry A. Brown

Szereplők:
Dominic Purcell (Lincoln Burrows)
Wentworth Miller (Michael Scofield)
Robin Tunney (Veronica Donovan)
Peter Stormare (John Abruzzi)
Robert Knepper (Theodore "T-Bag" Bagwell)
Sarah Wayne Callies (Dr. Sara Tancredi)
Amaury Nolasco (Fernando Sucre)
Marshall Allman (LJ Burrows)
Wade Williams (Brad Bellick kapitány)


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások