Újabb scifi-sorozat indul az RTL Klubon

Újabb scifi-sorozat indul az RTL Klubon

2006. augusztus 26. 14:16, Szombat
Ki hitte volna, hogy Anglia egyik kultikusnak számító scifije Magyarországra is elér? Nem sokan, de ez a tényen nem változtat, az RTL Klub szombaton bemutatja a "Ki vagy, Doki?"-t, vagyis a Doctor Who-t.

Igazából nem magyar premierről van szó, hiszen több RTL-es sorozat is az AXN csatornáról került át, elég csak a nemrég bemutatott Gyilkos elmékre vagy a Lost-ra gondolni, tehát nincs új a Nap alatt. Mindenesetre annak örülhetünk, hogy a TV2 scifi- és fantasztikumorientált szombati sorozatai után (Csillagkapu, Bűbájos boszorkák, Csillagkapu: Atlantisz, Láthatatlan ember) az RTL Klub is behoz egy újabb scifit az eddig vetített Odüsszeia mellé.

A Ki vagy, Doki? (a fura magyar címtől tekintsünk el, maradjunk a Doctor Who-nál) elég nagy múltra tekint vissza, volt ideje a kultikus imádatnak kifejlődnie. A sorozat anno 1963-ban indult és 26(!) évadon és 700 részen keresztül boldogította a közönséget egészen 1989-ig. Majd egy 16 éves pihenést követően 2005. tavaszán pár élelmes producer újraindította, mondjuk rebootolta (de nem újrakezdte, inkább csak folytatta) a sorozatot, melynek azóta két évada is elpörgött Angliában és kis késéssel az amerikai Sci Fi Channel-en, ami az ismételt sikerre utal. Idehaza egyelőre az első évad 13 epizódját láthatjuk az elkövetkező 3 hónapban.

Klikk ide! Klikk ide!

A történetről elég annyit tudni, hogy egy renegát időutazóról, a Doktorról szól, aki egy másik, távoli bolygóról származik és az idegenek által megtámadandó Földet és az emberiséget kívánja megmenteni. Suta leírás, de nagyvonalakban igaz, a lényeg úgyis a sorozatból fog kiderülni és kár a poénokat lelőni. Természetesen segítője is akad - a 2005-ös első évadban Rose, az eladólány személyében. Egyébként a sorozatra régen és most is az volt a jellemző, hogy a Doki és női társa rendszeresen változik, idővel más színész játsza a szereplőket - ez is része a mitológiának.

A 2005-ös felújításban Christopher Eccleston volt a Doki és az ex-énekesnő Bilkie Piper alakítja a női főszerepet. Ami nagyon jellemző a sorozatra az a lökött brit humor, ami nem teszi ugyan vígjátékká a Doctor Who-t, de olyan szarkasztikus élt kölcsönöz a szériának, mely mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Sokakat lehet, hogy taszítani fog a komolytalannak hitt hangnem, de hát a Galaxis útikalauz óta tudjuk, hogy a Föld pusztulásával kapcsolatban is szükség van némi humorérzékre, hogy átvészeljük az eseményeket. Természetesen a humor csak eszköz ahhoz, hogy még filozófiai mélységekbe is merészkedjen a felszín alatt a Doctor Who.

A scifi-rajongóknak tehát szombatonként fél négytől az RTL Klubon negyedévig fix program adódik. És, amikor vége a sorozatnak, még éppen át lehet kapcsolni a Csillagkapu: Atlantiszra. Íme a nézőcentrikus műsortervezés.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások