Vége a Csillagkapu sorozatnak

Vége a Csillagkapu sorozatnak

2006. augusztus 28. 20:45, Hétfő
Egyszer minden jónak vége szakad, minden sorozatnak véget kell érnie és úgy tűnik, hogy az idehaza is népszerű Csillagkapunak a 10. évad lesz a végállomás.

Ki hitte volna, hogy a közel sem kasszarobbantó, de azért elég sikeres 1994-es Csillagkapu film ekkora utólagos hisztériát és rajongást fog közvetve okozni? A film alapján készült sorozat az idén lépett 10. évadába, amely bravúr nagyon kevésnek sikerül - scifi sorozatokról nem is beszélve, hisz bár a Star Trek széria is sok leágazást megért, de egy Űrszekerek-sorozat sem húzta ennyi ideig. Rajongótábor ide vagy oda, semelyik Star Trek-sorozatot nem tartották érdemesnek a nézettségi adatok alapján, hogy 10 évadra is prolongálják.

A SciFi Channel zászlóshajójának számító sorozat nézettsége az utóbbi időben rohamosan csökkent és más csatornák és saját scifi-sorozatok (Csillagközi romboló, 4400, Atlantisz, Eureka) adataival összevetve, bizony a leggyengébben nézett scifi volt a tévékben. Így a gyártási költségek magas volta és az elért eredmény miatt is a 10. évad fináléjával, a 20. epizóddal véget fog érni az alapsorozat. Természetesen a készítők biztosították az aggódó rajongókat, hogy nem fogják csak úgy hirtelen elvágni a sorozat fonalát, hanem értelmes befejezést kerekítenek majd.

Klikk ide!

Az MGM stúdió mindenesetre azóta már biztosította a nézőket arról, hogy a döntés csak azt jelenti, a csatornán nem fog több Csillagkapu futni és a sorozat visszatérési lehetőségeit most is vizsgálják. A lehetőségek alatt érthető csatornaváltás (az eredeti sorozat eleve a Showtime csatornán indult), de ki tudja, talán egyéb, alternatív, netes megoldási formák is szóba jöhetnek idővel. A szomorú az egészben, hogy a sorozat megszüntetésének hírét éppen a 200. epizód után jelentették be, ami a legfanatikusabb rajongóknak készített, a sorozatot kifurázó poénepizód lett.

Az anyasorozat mellett természetesen nem szabad elfeledkezni a két leágazásról sem, a Stargate: Infinity címen futott, kuriózumnak számító 27 részes rajzfilm-sorozatról és a jövőre negyedik évadába lévő, már idehaza is bemutatott Csillagkapu: Atlantiszról. Ezek, a tervezett két mozifilmmel együtt (melyeknek nem lesz köze a sorozathoz) még jó ideig életben tarthatják a mítoszt.

A sorozat idehaza várhatóan 3/4 év múlva tér vissza a szombat délutáni sávba a hattyúdalnak számító 10. évaddal, addig a Csillagkapu: Atlantisz költözik be hétvégére, míg az eredeti sorozatot a TV2 hétfőn éjszakánként fogja az első résztől kezdve ismételni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások