Kemény zsaruk - Brutalitás felső fokon

Kemény zsaruk - Brutalitás felső fokon

2006. augusztus 31. 11:35, Csütörtök
Vic Mackey és társai visszatértek az RTL Klubra és ezúttal még keményebbek, mint valaha. Ráadásul új dudást is kapnak a csárdába.

Anno az AXN kezdte vetíteni a Kemény zsaruk (The Shield) című sorozatot, majd az RTL Klub átvette új szinkronnal a részeket (pá-pá, Csuja Imre) és az anyacsatornával ellentétben folytatta is a sorozatot egészen a 3. évadig. Ekkor nyári szünetre vonult a széria, hogy most ősszel újult erővel csapjanak bele a 4. évadba. Az időpont továbbra is az RTL csütörtök késő esti sávja, de ez ne rettentsen el senkit, még azokat sem, akik nem hallottak a sorozatról - úgyis lehet élvezni mindent, hogy pár évad kimarad, hiszen elég hamar tisztába jövünk a 4. évad kezdetén a viszonyokkal.

Klikk ide! Klikk ide!

A történetről elég annyit tudni, hogy Vic Mackey egy kemény és erőteljesen korrupt, vagyis igazi rossz zsarut játszik, aki a társaival együtt nem csak szolgál és véd, hanem önbíráskodik és a zsarufizetést olykor ki kívánja egészíteni, ehhez pedig sajátos eszközöket használnak. Vic jelmondatául akár József Attilát is választhatta volna: "Ha kell embert is ölök", hiszen a gyilkosságtól sem riad vissza.

A Kemény zsaruk, ahogy a címe is mutatja kemény film, a brutalitásra szól, legyen az testi vagy lelki és egyáltalán ne nyomozós vagy akciósorozatot várjon az ember, hanem kőkemény, a valóságot leképező szériát. Ehhez képest a többi tévésorozat csak kismiska, Tony Soprano és játszótársai is bujkálhatnak szégyenükben. Szerencsére az alkotók sem vizuálisan, sem verbálisan nem fogják vissza magukat, köszönhetően, hogy nem országos, hanem kábelcsatornán megy a sorozat. Amerikában jelenleg az 5. évad közepén tartanak, nemrég csatlakozott Forrest Whitaker személyében egy újabb nagy ász.

Klikk ide! Klikk ide!

Az itthon most bemutatandó 4. évadban Glenn Close-t kapjuk meg állandó szereplőnek, akit tavaly még Emmy-díjra is jelöltek alakítása miatt, de a mozifilmekből ismert vicces fiú Anthony Anderson is megmutathatja, hogy rossz fiú is tud lenni. A Kemény zsaruk nem szaroznak - odavágnak, s bár idehaza biztos kevesebben ismerik, mint a menő divatsorozatokat, egy próbát talán megéri a csütörtöki évadpremier.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások