Belépőszintű mobil a Motorolától is

Belépőszintű mobil a Motorolától is

2006. szeptember 26. 08:54, Kedd
A Nokia után a Motorola is olcsó és minden sallangtól mentes mobiltelefont fejlesztett ki és dobott piacra. Az amerikai vállalat júniusban jelentette be új termékcsaládját, melynek első tagja a most bemutatkozó készülék.

Az elmúlt hónapokban megfigyelhető az a tendencia, hogy a mobiltelefon-gyártók egyre gyakrabban dobnak piacra belépőszintű, olcsó, szinte csak és kizárólag telefonhívások lebonyolítására és SMS-ezésre alkalmas termékeket. Legutóbb a Nokia jelentett be ilyen mobiltelefont. A Motorola W220 egy átlagos szétnyitható alsókategóriás készülék, amelyet leginkább az elegáns dizájn, az egyszerűség és a mindössze 100 eurós ár jellemez.


A fekete-ezüstös külsejű eszközben hiába is keresünk digitális kamerát vagy MP3-lejátszót, egyiket sem fogjuk megtalálni. A spártai egyszerűséget talán csak az integrált FM rádió töri meg. Igazi érdekességnek számít ugyanakkor a készülék hátoldalán az a három világítótest, amelyek a beérkező üzeneteket, a pillanatnyi készültségi és akkumulátorállapotot jelzik. A CSTN-kijelző maximális felbontása 128x128 képpont és legfeljebb 65 000 szín megjelenítésére képes. A beépített címjegyzékben 600 személy adatait tárolhatjuk el. A Motorola W220-ban van ébresztőfunkció, számológép és naptár is, valamint támogatja a WAP 2.0-s szabványt.


Nem kell lemondanunk a rezgésről, a csengőhangokról, a játékokról, az SMS-, az MMS- és az EMS-küldési, illetve -fogadási funkciókról sem. Nem bővíthető ugyanakkor a beépített 600 kilobájtos memória és a termék nem rendelkezik Java-támogatással sem. A 93 grammos készülék azonban gyári adat szerint 290 órás (több mint 12 napos) maximális készenléti és legfeljebb 8 óra 17 perces beszélgetési idővel büszkélkedhet. A Motorola W220 94,90 euróba fog kerülni és szeptember végétől lesz kapható.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások