Mark Cuban: "Csak egy idióta venné meg a YouTube-ot!"

Mark Cuban: "Csak egy idióta venné meg a YouTube-ot!"

2006. október 2. 10:51, Hétfő
A HDNet társalapítója és a Dallas Mavericks NBA-kosárcsapat tulajdonosa szerint a YouTube a szerzői jogok megsértése miatt előbb vagy utóbb perhadjáratok martalékává válik.

A milliárdos üzletember és internetes veterán kemény szavakkal illette a YouTube vezető online videomegosztó oldalt. "Egész egyszerűen törvénysértők. Az egyetlen ok, amiért még nem perelték be őket az az, hogy nincs olyan nagytőkés, aki rájuk szállna" - vélekedett Cuban a ZDNet oldalán, majd hozzátette, hogy "csak egy idióta venné meg őket".

A YouTube képviselői még nem reagáltak az elismert webes üzletember bíráló szavaira. A Google-nél háromszor, a MySpace-nél kétszer több felhasználóval bíró, és ezzel amerikai web-videosok mintegy egyharmadát magáénak tudó oldal azon munkálkodik, hogy licencszerződéseket kössön a zenei kiadókkal és tévéhálózatokkal, így legalizálva a felhasználók által szabadon megtekinthető jogvédett felvételeket. Szeptemberben a YouTube nyélbe ütötte első, jogszerű videoklip-terjesztési megállapodását. A Warner Music Grouppal kötött egyezség révén olyan előadók kerültek - immár legálisan is - a YouTube kínálatába, mint Madonna vagy James Blunt.

A gyakran ellentmondásos Cuban ugyanakkor azt is elmondta a New York-i, Advertising Week elnevezésű hirdetői konferencián, hogy a YouTube keze igencsak meg van kötve, különösen ami a felhasználói videokat illeti. "A felhasználók által készített felvételek a helyükön maradnak. Valóban Jenny néni szteppelő unokahúgának videójára akarják költeni hirdetésre szánt dollármillióikat?" - kérdezte cinikusan az üzletember. A YouTube jelenleg bannereken, promóciókon, szponzorálási lehetőségeken keresztül kínál hirdetéseket. A hírek szerint az oldal jövőre több különböző reklámlehetőség bevezetését is tervezi.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások