A McAfee is csatlakozik a Vista-ellenzőkhöz

A McAfee is csatlakozik a Vista-ellenzőkhöz

2006. október 3. 16:28, Kedd
Az antivírus cég azzal vádolja a szoftveróriást, hogy monopol helyzetét kihasználva önhatalmúlag kívánja megszabni, milyen biztonsági szoftverek fussanak operációs rendszerén.

A biztonsági cég Financial Timesban megjelent egész oldalas hirdetésében az olvasható, hogy a nyáron saját biztonsági termékkel jelentkező Microsoft megpróbálja ellehetetleníteni versenytársai helyzetét - írja a Mercury News. "A Microsoft olyan világot képzel el, ahol egyetlen óriásvállalat irányítja a legtöbb számítógépen futó rendszert, valamint a vírusoktól és egyéb online fenyegetésektől óvó védelmet is ő nyújtja [...] mely ha csődöt mond, akkor a világ asztali gépeinek 97%-a bukik el" - áll a McAfee reklámjában.

Stephen Touluse, a Microsoft biztonságtechnológiai vezető-termékmenedzsere elmondta, hogy a jövő hónaptól az üzleti élet számára elérhető Vista operációs rendszer fejlesztése során a vásárlók lehető legnagyobb biztonságát szemük előtt tartva működtek együtt a biztonsági cégekkel. Szintén fontos kiemelni Andrew Jaquith, a Yankee Group vezető-elemzőjének szavait, aki rávilágított, hogy a 3,6 milliárd dolláros biztonsági piac nagyrészt a Microsoft gyenge operációs rendszereinek köszönheti létrejöttét.

A McAfee fenntartásai meglehetősen hasonlóak a Symantec két héttel ezelőtt emelt kifogásaihoz. A biztonsági cégek elsősorban attól tartanak, hogy a felhasználók tanácstalanak érzik majd magukat, ha a Microsoft új biztonsági központja az ő alkalmazásaikkal párhuzamosan, ám eltérő információkat közölve kommunikál velük. Az aggodalom másik oka, hogy az antivírus cégek szerint a Microsoft blokkolta szolgáltatásaik rendszermag-átvilágító képességeit. Touluse ehhez mindössze annyit fűzött hozzá, hogy cége soha sem akarta e forráskódjait a nyilvánosság elé tárni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások