Megújul az Xbox Live

Megújul az Xbox Live

2006. november 1. 16:33, Szerda
A Microsoft bejelentette, hogy felújítja Xbox Live online játékszolgáltatását. A cég készül a Sony és a Nintendo novemberi inváziójára.

A San Francisco Chronicle arról értesült, hogy a ráncfelvarrás hat jelentős újítást hoz majd magával. Az újdonságok közül a nagyfelbontású, 1080 pixeles videolejátszásról, a Live Arcade szolgáltatáshoz tartozó fejlettebb, gyorsabb felületről, valamint a Windows Mediához és a Windows Media Connecthez való teljes streaming video-kompatibilitásról érkeztek hírek.

A HD-videoval kapcsolatos fejlesztés nemcsak azért említésre méltó, mert így az Xbox 360-tulajdonosok végre saját valójukban tekinthetik meg a nagyfelbontású játékokat, hanem mert a Microsoft novemberben egy - a konzolhoz tervezett - kiegészítő HD DVD-meghajtót is piacra dob Japánban. Az eszköz ára várhatóan 19 800 jen (körülbelül 34 ezer forint) körül mozog majd.

A San Franciscio Chronicle szerint az Xbox Live Arcade Web felhasználói az eddiginél gyorsabban juthatnak hozzá az új játékokhoz, a köztük való tájékozódást pedig különböző kategóriai felosztások teszik majd könnyebbé. Az újdonságok előzetes keresés nélkül, automatikusan letölthetőek lesznek, és a játékosok egymás eredményeit egy eredményjelző-táblán követhetik nyomon.

Az árral kapcsolatos legutóbbi híreknek megfelelően az újgenerációs gép változatlan összegért lesz megkapható. A Microsoft a mostani újításokkal igyekszik felkészülni a Sony és a Nintendo novemberi inváziójára. Mint ismeretes, előbbi november 17-én dobja piacra a beépített Blu-ray DVD meghajtóval bíró Playstation 3-at, míg az utóbbi két héttel később kezdi meg Wii nevű viselő gép értékesítését. A PS3 olcsóbb verziója 415, a Nintendo újdonsága 250 dolláros áron kerül a boltok polcaira.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások