Botrány a Schwarzenegger-film körül

Botrány a Schwarzenegger-film körül

2006. november 1. 14:36, Szerda
A színészből lett kormányzó, Arnold Schwarzenegger nem tud szabadulni a filmiparból. Hollywood pénzéhes producerei ugyanis dokumentumfilmet forgattak az útról, mely megválasztásához vezetett. Ám a narrátor, Alec Baldwin botrányosnak minősítette az elkészült alkotást és levetette hangját a filmről.

Manapság nagy a divatja a dokumentumfilmeknek Hollywoodban. A stílus úttörője Michael Moore, aki Roger és én című botránymozijával új életet lehelt a stílusba.

Mostanság mindenről forgatnak doku-filmet. Elhunyt rapper botrányos élete, elnökválasztási botrány, a gyorséttermi ételek káros hatásai stb. A legújabb film célpontja az egykori akciósztárból kormányzóvá lett Arnold Schwarzenegger.

A "molesztálós" botrányával egyszer már nagy port kavart egykori színész jelenleg Kalifornia kormányzója. Az idáig vezető utat mutatja be a Running with Arnold címet kapott produkció.


Vajon mi az igazság?

Ám a film körül máris hatalmas a botrány. A mozi narrátori szerepkörére felkért Alec Baldwin ugyanis - miután látta a kész művet - narrációjának eltávolítását követelte a készítőktől.

"A készítők élesen bírálják Schwarzenegger magánéleti viselkedését és kormányzói cselekedeteit" - nyilatkozta Baldwin. "Szerintem azonban - bár nem rajongok Arnoldért - igenis mindenki megérdemli a tisztességes bánásmódot és a rész, mikor a kormányzót egykori nácikkal próbálják kapcsolatba hozni, már túl sok volt."

Tény, hogy Ausztria egykori elnöke, Kurt Waldheim hivatalos volt Schwarzenegger esküvőjére, ám ő végül nem jelent meg. Egyesek szerint Waldheim aktív tagja volt a náci pártnak és ezt egy 1987-ben előkerült kép is alátámasztani látszott.

A készítők folytatják a munkát és más narrátort keresnek.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások