GeForce 8800 - rajt előtti visszahívás

GeForce 8800 - rajt előtti visszahívás

2006. november 6. 23:38, Hétfő
Kisebb malőr zavarta meg az utolsó hetet az Nvidia következő generációs grafikus chipjének debütálása előtt. A vállalat szerint hibás alkatrészek kerültek a referencia példányokra, így azokat vissza kellett hívni a partnerektől.

Az Nvidia lapértesüléseket követően erősítette meg, hogy visszahívták az összes GeForce 8800 GTX referenciakártyát a partnercégektől, mivel hibás komponensekkel szállították le azokat. A fogadkozás szerint a malőr nem zavarja meg a közeli megjelenést, vagyis a GeForce család következő generációjának első két tagja a tervezett időpontban, november 8-án debütál a nagyközönség előtt.

A cég válaszából kiderül, hogy a - meg nem nevezett - gyártó nem megfelelő ellenállásokkal szállította le a GTX verzió példányait, amelyek visszahívását most foganatosították. Ezek az alkatrészek a 2D és 3D üzemmód közötti váltásban okoztak gondot, amely a képernyőn megjelenő szemetelésben mutatkozott meg. Azt is megtudhattuk, hogy a valamivel gyengébb változat, a GTS kártyák nem érintettek a problémában, így kizárólag az abszolút csúcskategória képviselői kerültek kényelmetlen helyzetbe.
"Úgy gondoljuk, hogy továbbra is tartani tudjuk a november 8-i rajthoz kapcsolódó határidőt" - fogalmazott válaszában Adam Foat, a cég termékmenedzsere. Ez utóbbi kijelentés úgy értelmezhető, hogy addigra a boltok polcain is megtalálhatók lesznek a kereskedelmi forgalomba szánt példányok, vagyis nem csak szűk körben ismerhetik meg a friss fejlesztéseket.

Amint arról már több alkalommal beszámoltunk, a 8000-es sorozat két változata (GTX és GTS) indul útjára, a vastagabb pénztárcájú felhasználók nagy örömére. A DirectX 10 Shader Model 4.0-t támogató kártyák 575/1800, illetve 500/1800 MHz-es órajelen futnak, a memóriabusz 384 és 320 bites, a GDDR3 memória mérete pedig 768, illetve 640 MB. Igazi monstrumokról van tehát szó, amelyet az elsőként kiszivárgott képek is alátámasztanak. Az Asus által tervezett változatokról időközben az is kiderült, hogy áruk 540, illetve 410 dollár lesz, vagyis itthon nagyjából a 110-160 ezer forintos kategóriára kell gondolni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások