Filmletöltésekkel bővül az Xbox Live

Filmletöltésekkel bővül az Xbox Live

2006. november 7. 13:19, Kedd
Redmondban sem szeretnének kimaradni az internetes filmletöltési őrületből: a mozifilmeket csak kölcsönözhetjük, a televíziós műsorokat pedig meg is vásárolhatjuk az eredetileg a konzol kiegészítésének szánt szolgáltatáson keresztül.

A szoftvercég közleményéből kiderül, hogy a szolgáltatás november 22. után nemcsak játékokat, különböző kiegészítő letöltéseket és videókat kínál majd, a kínálat ugyanis mozifilmekkel és televíziós műsorokkal, sorozatokkal egészül ki. Az első lépés keretében az év végéig nagyjából ezer órányi tartalmat kínálnak majd a felhasználóknak, kölcsönzésre, illetve megvásárlásra.

A Microsoft egyszerre hat nagyobb tévétársasággal és filmstúdióval állapodott meg azok tartalmainak terjesztéséről. A CBS, az MTV, a Paramount, a Turner, az UFC és a Warner Home Entertainment pontosan az Xbox 360 elrajtolásának első évfordulóján kezdi meg a tartalmak licencelését, amelynek révén a konzoltulajdonosok a jól bevált hálózaton keresztül kezdhetik meg a letöltéseket. A szoftvercég közlése szerint első alkalommal válik elérhető játékokat és filmeket egyaránt kínáló szolgáltatás, és egyben olyan újoncokat avatnak majd, mint a CSI, a Jericho, újratatarozott Star Trek epizódok, vagy a NASCAR NEXTEL sorozat, amelyeket szintén először szerezhetünk be online boltból.


A hagyományos, illetve nagy felbontású filmek és sorozatok eltérő felhasználási feltételekkel érkeznek. A mozifilmeket ugyanis nem vásárolhatjuk meg, egyedül a kölcsönzést engedélyezik, míg a televíziós tartalmakra végleg rátehetjük a mancsunkat. Előbbieket a letöltést követő két hétben tekinthetjük meg, de ezt követően csak 24 órán át tarthatjuk meg, a sorozatokat pedig egyszeri kifizetéssel vásárolhatjuk meg. A várható árakról nem árultak el semmit, Scott Henson, a platform stratégiáért felelős igazgató mindössze annyit jegyzett meg, hogy ez az első lépést jelenti.

Mindez pedig egy átfogó stratégia része. Az Xbox Live Marketplace jelenleg előzeteseket, zenei anyagot és klipeket kínál letöltésre, a partnerek között megtalálható a Movielink, amely a személyi számítógépekre történő letöltéseket teszi lehetővé saját oldalain, a Zune hordozható zenelejátszóval pedig szintén megoszthatjuk a letöltött tartalmakat, akár egy közeli konzol felé is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások