Országosra nőtt az Actel szolgáltatása

Országosra nőtt az Actel szolgáltatása

2006. november 24. 07:13, Péntek
Magyarország első telefon nélküli ADSL szolgáltatója az Actel Zrt. kis- és nagykereskedelmi tevékenységét, távközlési-, internet szolgáltatását országos méretűre terjesztette ki - mondta a Horváth Pál, a cég ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A műsorelosztásban, internetes tartalom- és tárhely szolgáltatásban is érdekelt Actel már meglévő hálózatokat használ és vesz bérbe más cégektől. A Magyar Telekommal novemberben kötött ADSL nagykereskedelmi szerződés révén országos telefon és ADSL szolgáltatást biztosíthat az Actel ügyfelei számára. A cég hálózata 12 nagy budapesti telefonközpontot használ, Budapesten 40 százalékos telefonhálózati lefedettséggel, a potenciális előfizetők 60 százalékát éri el.

A társaság közleménye szerint a Nemzeti Hírközlési Hatóság intézkedései számottevően javították a szélessávú piacon az alternatív szereplők versenyképességét. Ugyanakkor az Actel Zrt. további hatósági intézkedéseket tart szükségesnek a versenyt gátló szabályok módosítására. Az Actel 2007-ben további 3-5 budapesti telefonközpontba, a budapesti agglomeráció egyes településeire, valamint megyei jogú városokba kíván betelepülni. A digitális televízió szolgáltatásra a cégnek még nincs megkötött szerződése, jövőre azonban egymillió euró befektetést terveznek a digitális televíziószolgáltatás kifejlesztésére.

A 85 százalékban a ciprusi vezető távközlési szolgáltató, a CYTA tulajdonában, míg 15 százalékban magánszemélyek jegyezte cégek - a magyar Anotel Kft. és Contel Kft., illetve az angol Anodus társaság - birtokában lévő vállalat 3,4 millió euró saját tőkével rendelkezik, míg a jegyzett tőkéje a folyamatban lévő részvénytársasági átalakulást követően 75 millió forint lesz.

Horváth Pál elmondta: az év végére 1000 ügyfél megszerzése a cég célja, a piacon közép távon 10 százalékot nem meghaladó részesedés megszerzését látják elérhetőnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások