Napster Mobil Európában

Napster Mobil Európában

2006. december 15. 10:13, Péntek
A Napster még idén elindítja Írországban európai mobilos fájlletöltő szolgáltatását a Telefónica O2 hálózatán belül.

A Digit értesülései szerint a felhasználók a Napter Mobile 3 millió darabos - zeneszámokat, csengőhangokat és művészi képeket tartalmazó - gyűjteményéhez férhetnének hozzá. Ráadásul a szolgáltatást üzemeltető Telefonaktiebolaget LM Ericsson további tartalmakat is hozzácsapna a kínálathoz. Kezdetben az NTT DoCoMo I-mode mobil-internet szolgáltatását támogató készülékek helyi O2-s tulajdonosai élhetnek majd az új lehetőséggel. Januárra már a WAP-os és a javas telefonokkal is elérhető lesz a szolgáltatás.

A vállalat tájékoztatása szerint februárra a letöltők a Napster Mobile-on megvásárolt dalokat mobiljuk mellett PC-ikre is megkaphatják majd. Érdekesség, hogy az egykori p2p-óriásnak pillanatnyilag nincs PC-s letöltő-szolgáltatása Írországban.

A Napster Mobile névre alkalmazás néhány I-mode-os telefonnal érkezik az O2 hálózatába. A szoftver szolgáltatásai között lesz egy olyan ajánló rendszer is, amely - többek között a Pandorabox internetes rádióhoz hasonlóan - a felhasználó korábban kiválasztott kedvencei alapján, ízlését kitalálva igyekszik új számokat a figyelmébe ajánlani.

Novemberben az egykor viharosabb napokat is megélt vállalkozás a TMN Portugallal egyezett meg arról, hogy a szolgáltató mintegy 5 millió előfizetője számára is elérhetővé teszi a Napster Mobilt. A bevezetés ütemtervéről azonban még nem állapodtak meg a felek. Az elképzelések szerint a közeljövőben több európai ország is követné Írország, illetve Portugália példáját.

Úgy tűnik, hogy a Napster igazi átfogó támadásba lendül, hiszen az öreg kontinens mellet a japán piacra is kivetette hálóját. Nemrég mi is beszámoltunk arról, hogy a távolkeleti országban olyan új szolgáltatással rukkolnak elő, amelyet elsősorban a Apple iTunes fő riválisának szánnak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások