Bizonyítékokat kérnek az AMD-Intel perben

Bizonyítékokat kérnek az AMD-Intel perben

2006. december 18. 09:28, Hétfő
Az ügyben eljáró bíróság ajánlása szerint az Intelnek újabb dokumentumokat kell benyújtania, amelyek bizonyíthatják, hogy a külföldi manőverek hátrányosan befolyásolták az AMD amerikai helyzetét.

A nagyobbik processzorgyártó által benyújtandó potenciális bizonyítékokat hat fő csoportba osztották és bármely, ezen csoportokba tartozó anyagot kötelesek lesznek átadni, amennyiben a bíró helyt ad az ajánlásnak. A döntésre január közepén kerítenek sort, a cégnek tehát addig van ideje kikezdeni a javaslatot, elkerülve ezzel, hogy számára esetleg kedvezőtlen fordulatot vegyen a per.

A hat fő csoport kialakításáról már korábban sikerült megállapodni a két féllel, ezek a következők: 1. bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy az Intel megpróbálta eltántorítani partnereit az AMD processzorok vásárlásától, 2. olyan megállapodások, egyezmények bemutatása, amelyekben Intel processzorok vásárlását írják elő, 3. fenyegetés, illetve kilátásba helyezett következmény, amelyekkel az AMD potenciális vásárlóit igyekeztek elriasztani, 4. követelmény, miszerint kizárólag nagyobb tételeket lehet vásárolni az Inteltől, 5. bármilyen külföldi megállapodás, amely befolyásolhatta az AMD amerikai pozícióját, valamint 6. olyan Intel belső kommunikáció, amely a fenti 5 csoportba esik.

A perben legutóbb az AMD látszott hátrányba kerülni, amikor szeptemberben a bíró úgy határozott, hogy az esetleges külföldi megállapodások nem befolyásolhatták a gyártó amerikai helyzetét, így ezeket nem vizsgálják meg. A cég természetesen nem értett egyet ezzel a véleménnyel, és arra hivatkozott, hogy az x86-piac globális hatásait kell nézni, mivel ezek alól nem vonhatják ki magukat. Így egy európai paktum igenis hátrányosan érinthette az amerikai eladásokat is.

Az Intel egyelőre nem reagált a hírre a szóvivő állítása szerint most vizsgálják át az anyagot. A január 12-i meghallgatás előtt még sort kerítenek egy újabb egyeztetésre, az ott képviselendő álláspontról azonban még nem született döntés.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások