Az USA-ból perlik az AllofMP3.com-ot

Az USA-ból perlik az AllofMP3.com-ot

2006. december 21. 15:02, Csütörtök
A tengerentúli kiadók az orosz Mediaservices céget szeretnék megfogni a zenei tartalmak szerintük jogtalan értékesítése miatt. A másik fél egyelőre semmilyen módon nem reagált az újabb támadásra.

A legfrissebb hírek szerint az amerikai kiadók mégis fogást igyekeznek találni az orosz portálon, és ha ez másképp nem megy, közvetlenül a bíróságon fognak elégtételt venni. Álláspontjuk szerint az oldalon értékesített albumok és különálló zeneszámok jogtalan úton kerülnek a felhasználók tulajdonába, mivel nem fizetik meg utánuk a tengerentúli fél által követelt jogdíjat. A frissen szövetkező cégek ezért az oldalt működtető Mediaservices-en hajtanák be a megfelelőnek vélt kártérítést, választ azonban egyelőre nem kaptak.

Több amerikai kiadó, így az Arista Records, a Warner Bros. Records, a Capitol Records és az UMG Recordings közösen nyújtotta be keresetét a New York-i szövetségi bíróságon, amelyben az AllofMP3 által okozott méretes károk megtérítését követelik. "Az alperes által folytatott tevékenység nem más, mint a felpereseknek a szerzői jogi törvényben foglalt jogainak nagy méretekben történő folyamatos megsértése és semmibe vétele" - áll a dokumentumban, amelyet szerdán juttattak el a bírósághoz. Ebben a cég által üzemeltetett másik oldal, az allTunes.com működését is kifogásolják.

Az Allof már jó ideje szúrja a nyugati kiadók és jogvédő szervezeteik szemét, miután kizárólag az orosz szövetségnek fizet némi jogdíjat és ezzel a maga részéről lezártnak tekinti a kérdést. Korábban a Nemzetközi Zeneipari Szövetség indított támadást, az orosz WTO-csatlakozás feltételéül is az oldal bezárását szabták meg, mire az oldal a Visa és Mastercard korlátozására válaszul ingyen kínálta tartalmait.

A mostani beadványra egyelőre nem reagált a Moszkvában székelő cég.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások