Kibővül és megújul az Xbox 360

Kibővül és megújul az Xbox 360

2007. január 8. 22:16, Hétfő
A Microsoft konzolja is megkapja sorrendben harmadik változatát, amelyet szintén a nagy felbontású tartalmakra hegyeznek ki. Az új példányok IPTV-szolgáltatással, televízióműsorral és mozifilmekkel egészülnek ki.

A konzol készülő harmadik sorozatáról az Engadget számolt be saját forrására hivatkozva. Eszerint a szoftvercég már javában készül a Zephyr kódnéven futó változat megjelenésére, jóllehet annak időpontjáról és a várható árról még semmit nem tudni. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a Sony lépéséhez hasonlóan itt is a nagy felbontású tartalmakat veszik célba a módosításokkal, még ha a változás nem is lesz olyan drasztikus, mint a vetélytárs esetében.


A hír szerint az új Xbox 360 először is HDMI-csatlakozóval bővül, amely lehetővé teszi az 1920x1080-as felbontású tartalmak támogatását. A speciális változat 120 GB-os merevlemezzel érkezik, és ami még ennél is fontosabb, a központi processzor immár az IBM által szállított hárommagos PowerPC chip 65 nanométeres, fejlettebb verziója lesz. A megjelenés időpontja többek között éppen ezért kérdéses, mivel a processzor debütálását az év közepéig elhalasztották, a nyár pedig nem tűnik megfelelőnek a konzol számára. Az ár szintén nem ismert, bár valószínűleg magasabb lesz a mostani 299, illetve 399 dolláros ajánlatnál. Előfordulhat, hogy az új példányok már beépített HD DVD meghajtóval érkeznek majd.

A Microsoft időközben a CES megnyitóján érdekes bejelentést tett. Az egyéb újdonságok mellett nyilvánosságra hozták, hogy a konzol IPTV-szolgáltatással bővül, amelynek révén televízióműsort és teljes mozifilmeket is megtekinthetünk a készüléken az interneten keresztül. A lépéstől a népszerűrég további növekedését várják, tekintettel arra, hogy a Microsoft TV IPTV Edition keretében jelenleg is zajlanak a próbaadások, és már 14 országban megtették az első lépéseket, hogy a konzolon az év végére elérhetővé váljanak a beígért tartalmak.


Az ismertetőben elhangzott, hogy az ünnepek alatt túllépték a 10 milliós határt, eddig összesen 10,4 millió Xbox 360 kelt el. Az 5 millió Xbox Live felhasználó több mint 100 millió letöltést kezdeményezett, ami várhatóan továbbra is gyorsan növekszik majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások