CES: WiFi-s mp3-lejátszó a SanDisktől

CES: WiFi-s mp3-lejátszó a SanDisktől

2007. január 9. 14:27, Kedd
A SanDisk is újdonságokkal készült az idei CES-re. A memóriagyártó cég termékpalettája két - különböző igényekre szabott - mp3-lejátszóval bővült.

A Zune - a WiFi kapcsolat jóvoltából - lehetővé tette a zeneszámok megosztását, ám valódi netes elérést nem biztosított. Bár a SanDisk vadonatúj Sansa Connect lejátszója nem képes a Zune-nál megismert megosztási szolgáltatásokra, arra azonban lehetőséget ad, hogy a felhasználók közvetlenül - számítógép használata nélkül - csatlakozhassanak a világhálóra - értesült a DailyTech. A gyártó sajtóközleménye szerint a zeneletöltéshez és a fotómegosztáshoz egy közelben lévő WiFi-csomóponton kívül másra nem is lesz szükség.


"A lényeg, hogy az ember bárhol elérhesse kedvenc számait. Ha a felhasználó egy zeneszolgáltatáson keresztül hallgat bele egy új nótába, és megtetszik neki, úgy egyszerűen letöltheti lejátszójára anélkül, hogy ki kéne várnia, míg egy PC-hez jut. Amennyiben ismerősei figyelmét szeretné felhívni valamire, akkor a Sansa Connect jóvoltából - a weben, vezetéknélküli nyílt internetes hálózaton keresztül - bárhol, bármikor megoszthatja másokkal zenei ajánlásait" - ismertette az új eszköz szolgáltatásait Eric Bone, a SanDisk audio és video termékcsaládjának marketingigazgatója.

A Sansa Connect-ben 4 GB belső memória található, amely a microSD memóriacsatlakozónak köszönhetően tovább bővíthető. A 2,2 colos kijelzőn a zenei könyvtárak mellett képnézegetésre is lehetőség lesz, a beépített hangszóró pedig fejhallgató nélkül is zenei élményt biztosít.


A SanDisk a kisebb igényűekre is gondolt, a Sansa Connect mellett megjelentette Sansa Express 1 GB-os mp3-lejátszóját is. A pen-drive méretű, hordozható eszközben fellelhető egy - felvételre is képes - FM tuner, egy beépített mikrofon, valamint egy microSD kártyahely, amely révén akár 3 GB-ra is bővíthető lesz a tárolókapacitás.

Mindkét eszköz késő márciusban kerül a boltok polcaira, a Connect ára 249,99 dollár (körülbelül 50 ezer forint), míg az Expressé 60 dollár körül mozog majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások