Csökkenti tintapatron-árait Kínában az Epson

Csökkenti tintapatron-árait Kínában az Epson

2007. január 13. 09:47, Szombat
Az Epson vezetői harcot hirdettek az utángyártott és az olcsó tintapatronokat kínáló cégek és termékeik ellen.

A vállalat új regionális stratégiája szerint Kínában azonnali hatállyal 70 százalékkal csökkentette a tintapatronjai árát. Az olcsó tintapatronokat kínáló cégek évek óta komoly problémát jelentenek a nyomtatógyártók számára, akik nem igen tudnak hatékonyan fellépni a konkurencia ellen.

A nyomtatógyártó társaságok megpróbálnak jogi úton elégtételt venni, ezenkívül - általában mérsékelt sikerrel - marketingkampányokat folytatnak a vásárlók meggyőzésére, hogy rábírják őket, válasszák az eredeti termékeket. Az Epson módszere azonban különbözik az eddigi stratégiáktól. Az egyelőre nem derült ki, hogy az árcsökkentést csak Kínában alkalmazzák-e vagy később kiterjesztik-e más, például európai országokra is.

Az Epson Németország szóvivője mindenesetre meglepődött az új stratégián. "Tudjuk, hogy vannak olcsó tintapatron-gyártók, ugyanakkor a Németország, Ausztria, Svájc (DACH) régióban semmi szükség nincs ilyen mértékű árcsökkentésre, mivel így is versenyképesek vagyunk" - mondta Andrea Koepfer szóvivő.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások