World Wide Web konzorciumi tag lett a BME

World Wide Web konzorciumi tag lett a BME

2007. január 16. 11:12, Kedd
2007. január 1-jén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - a Villamosmérnöki és Informatikai Kar gesztorálásával - belépett a World Wide Web konzorciumba (W3C).

A W3C-t 1994-ben hozták létre, legfontosabb céljai között a webes technológiák fejlesztésének koordinálása, szabványok kidolgozása, valamint az új műszaki megoldások megismertetése és elterjesztése szerepelnek. A W3C-tagság előnyökkel jár: a tagok első kézből, másoknál korábban értesülnek a webes technológiákra vonatkozó stratégiai döntésekről, részt vehetnek a döntések előkészítésében és meghozatalában, valamint a webes technológiák, szabványok és szolgáltatások fejlesztésében. Az előnyök nagy részét azonban csak akkor tudjuk kihasználni, ha ténylegesen részt veszünk a közös munkában, azaz a tagság a lehetőségek és jogok mellett kötelezettségeket és munkát is jelent.

A BME az első a hazai egyetemek közül, amely oktatási és kutatás-fejlesztési színvonalának növeléséhez a W3C-tagság nyújtotta lehetőségeket is ki akarja használni.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások