Ricoh 500SE - integrált GPS-el

Ricoh 500SE - integrált GPS-el

2007. január 23. 08:50, Kedd
E hónap végén fog megjelenni a Ricoh kifejezetten szabadtéri fotózásra kifejlesztett, integrált GPS-el felszerelt 500SE típusú fényképezőgépe. Ezzel a belejentésével a Ricoh megszilárdította vezető pozícióját az ilyen jellegű gépek gyártói között.

Az 500SE külső borítása az igényeknek megfelelően erős, strapabíró, ütés ás vízálló - a 8 megapixeles szenzor és a kézremegést kompenzáló mechnika biztonságban érezheti magát benne. A rendszer egyik legfontosabb eleme a beépített GPS, melynek segítségével a gép lokalizálja a gép illetve a fényképész helyzetét, majd ennek megfelelően automatikusan geo-kódokkal rendelkező kép és videó fájlokat készít. Fontos funkció a "GPS Lock", használatakor a gép nem a fotós, hanem a lefényképezett tárgy pozíciójának adatait rögzíti. A gép a beépített Bluetooth segítségével képes NMEA adatfolyamokat fogadni - ez azért hasznos, mert ha valami miatt még pontosabb helymeghatározásra lenne szükség, akár külső GPS készüléket is használhatunk.


Jeff Lengyel, a Ricoh digitális divíziójának menedzsere elmondta, hogy "az 500SE kifejezetten térképészeti felhasználása készült, és lehetőséget teremt a lokalizálható multimédia fájlok és a különféle térképészeti szoftverek integrálására. Ezzel megoldja a képek, multimédiás fájlok és a térképészeti illetve földrajzi lokalizálás integrációjának problematikáját."

A Ricoh 500SE fényképező esetében a gép és a GIS Geographic Information Systems (Földrajzi Információs Rendszer) szépen együttműködnek egymással: amint az elkészült geo-képek vagy geo-videók a számítógépre keülnek, automatikusan bekerülnek a geo-adatbázisba. Ezután beintegrálódnak a GIS-be. Innen pedig már csak egy lépés, hogy a számítógépen lévő térképen a megfelelő helyekre jelölések kerüljenek, melyek segítségével elérhetjük az odatartozó fájlokat.

Az új Ricoh gépet a benne lévő speciális rendszerek együttese a megfelelő felhasználási területen bizonyára nagyon hasznos szerkezetté teszik majd.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások