Elérhető a Thunderbird 2 második bétaverziója

Elérhető a Thunderbird 2 második bétaverziója

2007. január 23. 17:52, Kedd
A népszerű levelezőprogramban új változatában számos újdonság található, változott a szoftver kinézete is és immár a magyar nyelvű kiadás is letölthető.

A Thunderbird 1.x-es verziókhoz képest a legfőbb változást a megújult külső és az úgynevezett Message Tags-ok jelentik. Utóbbiak segítségével bárki rendet tehet a beérkező e-mailjei között, a leveleket ugyanis annyi címszóval láthatjuk el a későbbi könnyebb azonosítás érdekében, amennyivel csak szeretnénk. Ráadásul az e-mailek között, akár e címszavak alapján is kereshetünk, így könnyen kilistázhatjuk az összes munkahelyi vagy éppen a rokonok által küldött elektronikus levelünket. A fejlesztők a megújult külsőt azzal indokolták, hogy reményeik szerint a levelezőprogram kezelőfelülete így még könnyebben átlátható, használata pedig még egyszerűbb lesz.

Újdonságnak számít a Firefoxból már jól ismert kereső. Amennyiben egy levél éppen meg van nyitva, akkor a Ctrl+F billentyűkombináció lenyomásával bárki könnyen megnézheti, hogy az általa keresett kifejezés megtalálható-e az adott e-mailben. Ezenkívül továbbfejlesztették a Thunderbird beépített adathalászat elleni védelmét. A gyanús URL-ket egy jobb egérklikkeléssel megnyíló menüből - közvetlenül a szoftverből - átküldhetjük a Google számára, ahol a szakemberek megvizsgálják az adott oldalt.

A Thunderbird 2.0 második bétaverziója az új beérkező leveleknek már nemcsak a számát, hanem a feladó nevét, a tárgyát, sőt az első néhány sorát is megjeleníti. Szintén újdonság, hogy az esetleges szótárakat már bővítményként kezeli a program és eszerint frissíthetjük őket. Emellett a fejlesztők az alkalmazás Windowshoz kiadott változatát egy új telepítővel is ellátták. A Thunderbird 2.0 második bétaverziója magyar nyelven innen tölthető le.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások