Stephen King és a Twin Peaks

Stephen King és a Twin Peaks

2007. január 29. 09:06, Hétfő
Az anno az RTL Klub által megvett, de valamilyen okból az AXN kábelcsatornának továbbpasszolt Félelem kórháza című sorozat mégiscsak megtalálta az útját az anyacsatornára.

Stephen King sorozata, mely 2004-ben 1 évadot ért meg az ABC amerikai adón, Lars von Trier sokszoros díjnyertes tévésorozatának, a Birodalomnak az "amerikaiasítása". Az idehaza moziban és tévében is adott dán kórházsorozatot a kilencvenes években a kritikusok leginkább a Twin Peaks-hez hasonlították, persze nem a szappanoperás behatás miatt, hanem mert a sorozat atmoszférája, a rejtélyes események a kisvárosban történtekhez hasonlatosak.

A félelem kórházának már az alaptörténete is baljóslatú, hiszen a fent nevezett kórház egy gyermekek százait elpusztító tűzeset romjaira épült - nem is meglepő, hogy a jelenben mindenféle furcsa események, jelenések és gyermekkísértetek zavarják meg a betegek nyugalmát.

A ritka elborult kórházsorozatot az RTL Klub jó érzékkel csak éjfél után meri leadni, de talán a rosszul alvóknak a szerda éjjeli kezdési időpontot nem jelent gondot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások