Sikeres a Szellemlovas

Sikeres a Szellemlovas

2007. február 19. 19:32, Hétfő
Nicolas Cage képregényfilmes debütje pazarul sikerült. A Mark Steven Johnson rendezésében készült Szellemlovas rögtön az élen nyitott és 45 milliós kezdése komoly elégedettségre adhat okot.

Ez már alaposan ráfért Nicolas Cage-re. A szebb napokat is megélt színész egy Fegyvernepper és World Trade Center okozta kétes siker után végre egy igazi blockbuster-szagú produkciónak lehet főszereplője. A Marvel is boldog lehet, hiszen újabb, Amerikán kívül kevésbé ismert szuperhőse indult sikeresen világhódító útjára.



A film rendezője az a Mark Steven Johnson, aki 2003-ban egyszer már beavatta Ben Afflecket a képregényfilmek világába. A Daredevil - A fenegyerek akkor 102 milliót szedett össze hazájában. A Szellemlovas ugyanúgy 45 millióval kezdett, mint a vak ügyvéd kalandja, ám itt a fent említett összeg már nem lenne elég. Nicolas Cage hősködése 110 millióba került, szóval a jövő héten sok múlik.

Második helyen kezdett a magyar vonatkozású Híd Terabithia földjére, melynek Csupó Gábor a rendezője. A Disney égisze alatt bemutatott produkció büdzséje 20 millió dollár volt, így a 22 milliós kezdés azt jelenti, hogy két nap alatt visszahozta a beléje fektett pénzt (összehasonlításképpen a Narnia krónikái 180, a Pan's Labyrinth viszont csak 19 millióból készült).



Mivel szakítottunk a felsorolással, így nézzük még a múlt héten vezető Eddie Murphy féle Norbit című vígjátékot, mely a dobogó alsó fokára csúszott vissza. Ez nem nagy gond, hiszen ezzel két hét alatt visszatermelte a 60 milliós költséget. Említsük még meg a Lecter-univerzum szégyenfoltját. A Hannibal Rising 58,1%-os csökkenésével a hét vesztese, összbevétele alig 22 millió dollár. Nem egy szép eredmény.

A héten mutatják be Jim Carrey és Joel Schumacher abszolút eredeti filmjét, mely a The Number 23 címet viseli. A filmben Carrey kezébe akad egy könyv, melynek főhősében saját magára ismer. A baj csak az, hogy a férfi a regény végén életét veszti. Ellenfele Bruce Willis és Billy Bob Thorton lesznek a The Astronaut Farmerben. Megemlítem még The Abandoned a horror, valamint az Amazing Grace a kosztümös dráma kategóriában, bár nem hiszem, hogy nagy felfordulást okoznak majd a Top 10-ben.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások