Módosul az európai PS3

Módosul az európai PS3

2007. február 24. 10:06, Szombat
Az Európában megjelenő konzolok kevésbé lesznek kompatibilisek elődjükkel, mint amerikai és japán társaik. A Nintendo eközben a Wii tökéletesítésére készül, hardveres frissítéssel.

"A kompatibilitás kevésbé hatékony lesz, mint az Egyesült Államokban és Japánban megjelent modelleknél" - jelentette ki a Sony szóvivője a Reuters-nek nyilatkozva. Az öreg kontinensen megjelenő példányokban ugyanis egy szoftveres megoldás veszi át a hardver helyét, ez pedig azt jelenti, hogy a konzol kevesebb PS2-re írt játékot futtat majd gond nélkül. A cég hivatalos álláspontja szerint a jövőben az új kiadványokra koncentrálnak.



Az első sorozatok az elődre készült címek 98 százalékával birkóznak meg gond nélkül, ez a szám most érzékelhetően csökkenni fog. A PAL-verzió sikerében azonban továbbra is bíznak a cégnél, dacára annak, hogy az európai vásárlók az amerikaihoz képest 240, a Japánban ajánlott árhoz viszonyítva pedig 345 dollárral többet lesznek kénytelenek kifizetni a konzolért. A miértre egyelőre nem érkezett válasz, igaz, a hivatalos indoklás szerint a visszafelé való kompatibilitás helyett inkább az új alkotásokra koncentrálnak. Kérdés azonban, hogy ezek után hogyan alakulnak majd az európai eladások, mennyire tudja a Sony megőrizni a vásárlói bizalmat.

A konkurens Nintendo eközben a jelek szerint a Wii tökéletesítésére készül és itt nem elégednek meg új szoftveres funkciók hozzáadásával. Perrin Kaplan, az amerikai részleg alelnöke a GameDaily-nek adott interjúban megemlítette, hogy a gyorsan fogyó konzol esetében is érvényes a hardveres revíziókra épülő stratégia, vagyis elképzelhető a komponensek cseréje, esetleges kibővítése. Mindez azt jelenti, hogy nemcsak a korábban már megszellőztetett DVD-lejátszás lesz elérhető a konzolon, hanem egyéb hardveres kiegészítések is.

A részletekről egyelőre nem esett szó, mindenesetre sokan érdeklődnek a várható újítások iránt, amelyek még az év vége előtt felbukkanhatnak.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások