Nem számíthat nagy népszerűségre az online Photoshop

Nem számíthat nagy népszerűségre az online Photoshop

2007. március 2. 18:06, Péntek
Az online Adobe Photoshop - a Google Picasa-hoz hasonlóan - leginkább az átlagfelhasználók körében terjedhet majd el, a profik valószínűleg maradnak a telepített szoftvernél.

Az Adobe azt tervezi, hogy a Photoshop programot online verzióban is útnak indítja, a szolgáltatás körülbelül hat hónap múlva lesz kész. A cég szóvivője szerint "A többi céghez hasonlóan, az Adobe is új utakat keres termékeinek népszerűsítésére. Úgy érezzük hogy kép- és videoszerkesztő programjaink online verziója kézenfekvő megoldás."

A vállalat nemrégiben jelentette be közös vállalkozását a Photobucket portállal, amely egy online képmegoszó weboldal, ennek keretein belül tervezik az Adobe programok online verzióinak elindítását. A Google és a Microsoft nagy sebességgel tesz újabb és újabb programokat online verzióban is elérhetővé, ezért az Adobe-nek igencsak be kell gyorsulnia ezen a területen.

A Google Picasa-jához hasonlóan az online Photoshop is az átlagfelhasználónak lesz előnyös, miközben a profeszionális felhasználók valószínűleg maradnak a Photoshop telepített verziójánál. "Nem látom át, miért lenne ez hasznos" - mondta Jeff Singer kaliforniai fotográfus. "Gyakran dolgozom egy-két gigabájt méretű fájlokkal, és el sem tudom képzelni ezeknek a feltöltését. Egy online program nem tűnik észszerűnek, talán legfeljebb az iPhoto felhasználóknak."

Robert Houser, szintén kaliforniai fotós szerint "A Photoshop hatalmas program, és testreszabható, tele van különféle pluginokkal. A legtöbbször talán nem is az internet sebessége jelentene problémát, hanem maga a teljesítmény. Minden olyan dolog, ami lassítja a munkát, pénzbe kerül, és természetesen ennek fordítottja is igaz." -vélte a fotós.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások