Korlátlan e-mail tárhelyet ígér a Yahoo

Korlátlan e-mail tárhelyet ígér a Yahoo

2007. március 28. 11:10, Szerda
A Yahoo merész lépéssel igyekszik megragadni a vezető helyet a levelezőszolgáltatások versenyében: felhasználóiknak korlátlan tárhelyet ígérnek, Kínát és Japán kivéve a világon mindenhol.

A Reuters beszámolója szerint a cég májusban tervezi bevezetni a szolgáltatás kiterjesztését. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak többé nem kell figyelniük a tárhely megszabott korlátaira és ezek eltűnésével bármennyi adatot eltárolhatnak saját személyes postafiókjukban. Az egyetlen feltétel, hogy üzleti célokra nem használhatják a tárhelyet, személyes anyagokat viszont bármilyen mennyiségben és formátumban megőrizhetnek.

A Yahoo azzal indokolja a lépést, hogy bár átlagosan még mindig 1 GB alatt van a felhasznált tárhely, egyre többször tapasztalják a csatolt állományok méretének növekedését. Sokan küldözgetnek nagyméretű fájlokat, vagy ezeket egyszerűen eltárolják a szervereken, hogy később bármikor hozzáférjenek azokhoz. Bár a népszerű szolgáltatások jelenleg is meglehetősen nagy tárhelyet kínálnak felhasználóknak - a Yahoo Mail eddig 1 GB volt, a Microsoft 2, a Google pedig 2,8 GB-ot tesz elérhetővé - a korlátozás feloldásától a népszerűség növekedését várják. Kiemelik, hogy az induláskor összesen (a ma már igencsak kevésnek tűnő) 200 GB állt rendelkezésre az összes igény kielégítésére.

"Úgy kell gondolnunk a levelezőszolgáltatásokra, mint életünk archívumának megőrzőire" - jelentette ki David Filo, a cég társalapítója, aki ma igazgatóként felügyeli a fontosabb technikai jellegű lépéseket. Elmondása szerint több más szolgáltatás, így a Flickr képmegosztó portál korlátainak feloldásán is gondolkodnak, erről azonban egyenként döntenek, alaposan megvizsgálva a körülményeket és a várható következményeket.

Érdekes, hogy a lépésből két ország felhasználóit kizárják, ez pedig Kína és Japán. Itt a Yahoo két másik cég révén - a Softbank résztulajdonosaként, valamint az Alibaba partnereként - érdekelt, és a hivatalos álláspont szerint továbbra is jelen lesznek, ám a jelek szerint itt más úton járnak majd el.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások