Egy tinédzser kérésére törölt felvételeket a YouTube

Egy tinédzser kérésére törölt felvételeket a YouTube

2007. április 16. 10:18, Hétfő
Egy 15 éves ausztrált fiú a szerzői jogokat birtokló televíziós társaság nevében írt levelet a portálnak, amely erre nyomban levette a kifogásolt felvételeket. Gyorsan kiderült, hogy csalásról van szó, a büntetés egyelőre kérdéses.

Hírügynökségi beszámolók szerint az ausztrál tini hivatalosnak tűnő levelet juttatott el a videómegosztó portálhoz, amelyben egyes felvételek közzétételét kifogásolta, és a szerzői jogok birtokosaként határozottan felszólította az oldal üzemeltetőit, hogy minél előbb távolítsák el a kérdéses anyagokat. A YouTube - szokásához híven - eleget tett a kérésnek, ám nem sokkal később kiderült, hogy csalásról volt szó, a levél írója egy túlságosan is bátor kamasz, aki egyelőre tisztázatlan okokból követte le tettét.

Az érintett társaság, az Australian Broadcasting Corporation ügyvédei a múlt héten vették fel a kapcsolatot a levél írójával, aki rövid időn belül elnézést kért. "Mindenki csinálhat hülyeséget 15 évesen. Örömmel értesültünk arról, hogy az elkövető azóta elnézést kért és a jövő héten innen folytatjuk" - fogalmazott Courtney Gibson, az ABC tévésorozatokért felelős részlegének első embere. Elmondása szerint az még nem világos, hogy a levél írója miért szerette volna eltüntetni az oldalról a sorozat epizódjaiból származó felvételeket, erre talán hamarosan választ kapnak majd.

A YouTube az ügyben ártatlannak tűnik, bár az kérdéses, hogy a tinédzser hogyan tudta így megvezetni a portál felelőseit. A levél beérkezését követően - mint minden hasonló esetben - eltávolították a kifogásolt tartalmakat, a csalásra csak az ABC jelentkezése nyomán derült fény, a társaság ugyanis jelezte, hogy a levél nem tőlük származik. Arról nem szól a fáma, hogy a levett anyagok azóta visszakerültek az oldalra, vagy sem.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások