Mégsem lesz korhatáros a Drágán add az életed 4

Mégsem lesz korhatáros a Drágán add az életed 4

2007. május 4. 18:27, Péntek
Az eredetileg R-besorolásúra tervezett filmet PG-13-asra vágták le. Mivel Amerikában a legszigorúbb, csak 17 éven felülieknek szóló NC17-es korhatárt nem igazán használják a mozifilmek, ezért az R-es kategória a legerősebb.

Ez azt jelentené, hogy 17 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett tekinthetik meg a filmet. A Die Hard negyedik részét, mint az erősebb akciófilmeket is erre a kategóriára tervezték, de az utolsó pillanatokban a stúdió mégis a PG13-as, vagyis a "13 éven aluliaknak, csak szülői kísérettel megtekinthető" kategória mellett döntött, mint például hajdanán az Alien vs Predator készítői.

Bruce Willis természetesen azonnal meglehetősen csalódottan reagált a fejleményekre, hiszen a sorozat eddigi filmjei mind R-es besorolásúak voltak. "Mindig is az volt a tervem, hogy a 4. rész felér az előzményekhez." A gyártó stúdió indokain természetesen nem lehet meglepődni, hiszen állításaik szerint sokkal szélesebb közönséget kívánnak elérni így filmjükkel.

Az más kérdés, hogy idén is megmutatták az R-es filmek (ld. 300), hogy nem a kategóriabesorolás függvénye a siker és az sem biztos, hogy a Die Hard 4-nek a mostani tiniket kéne elsősorban elérnie, hiszen azon milliókat, akik az előző részeken nőttek fel, nem zavarná az R-kategória.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások