Megvan a Harry Potter 6. rendezője

Megvan a Harry Potter 6. rendezője

2007. május 6. 14:59, Vasárnap
Meglehetősen illusztris rendezői gárda dirigálta eddig is a világ egyik legnépszerűbb könyvének filmes adaptációit, nemrég pedig kiderült, hogy ki lesz a hatodik rendező.

Ez pedig az ötödik rendező, David Yates lesz, aki minden bizonnyal elápráztathatta a producereket a Harry Potter és a Főnix rendjének forgatásán, ha duplázásra kérték fel. Yates érdekes módon az ifjú varázslótanonc kalandjainak forgatása előtt "mindössze" tévés munkák révén volt ismert, így kisebb meglepetés volt, amikor felkérték az ötödik epizód megrendezésére.

Hasonló duplázást mondhat magáénak Chris Columbus is, aki a sorozat első két filmjét rendezte és mintegy lerakta az egész széria alapjait. A gyerekfilmeken és vígjátékokon edződött rendezőt követően a 3. rész, az Azkabani fogoly már sötétebb hangvételúre váltott, hiszen az az Alfonso Cuaron rendezte, aki 2006-ban az Ember gyermekével hódította meg a nézők szívét. A negyedik rész, vagyis a Tűz serlegének a direktora pedig az a Mike Newell volt, aki korábban olyan angol vígjátékokat vitt vászonra, mint a Négy esküvő, és egy temetés.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások