Az ORTT híradóra utasítja a Viasatot

Az ORTT híradóra utasítja a Viasatot

2007. május 9. 19:07, Szerda
Nem is olyan régen az ORTT több csatornát is országos csatornává minősített, de az ezzel járó kötelezettségekkel nem mindnek kell élnie.

A Sport 1, a Filmmúzeum és a Spektrum országos csatornává minősítése után szerencsésen kikerült a szorító vasmarokból és megúszta a napi híradó-készítés többmillió forintos terhét, ellenben a Viasat 3 lobbizása vélhetően nem volt annyira eredményes mint a társaké. Így az ORTT a médiatörvény alapján minimum 20 perc napi hírműsor elkészítésére kötelezte az ország alig több mint 50%-án fogható, jórészt amerikai sorozatokkal és a Bajnokok Ligájával kufárkodó adót.

Az ORTT döntését egy mondattal indokolta, mégpedig a médiatörvény vonatkozó passzusával, miszerint "a szakosított műsorszolgáltatók esetében nem eredményez hírműsor készítési kötelezettséget". Míg a fent említett csatornáknak mind sikerrel támasztották alá tematizált mivoltukat, addig a Viasat kudarcot vallott mint sorozatcsatorna - a napi 15-18 sorozat ellenére. Kocsis Attila, a Viasat 3 kereskedelmi csatorna vezérigazgatója nem kívánta kommentálni a hírt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások