Nézettségi csúcsot döntött a Star Wars: The Legacy

Nézettségi csúcsot döntött a Star Wars: The Legacy

2007. június 2. 14:26, Szombat
A Csillagok háborúja sorozat élt, él és élni fog, s ennek egyik kézzelfogható bizonyítéka, hogy a Star Wars: The Legacy Revealed minden rekordot megdöntött premierje alkalmából.

Ha valaki Amerikában tévét akar nézni, akkor minden bizonnyal valamelyik országos tévéadóra (ABC, CBS, NBC) kapcsol, esetleg valamelyik szókimondóbb kábeles filmes csatornára (HBO, FX, TNT), de a tematikus csatornák nézettsége általában mindig elmarad ezekétől. A scifivel foglalkozó SciFi Channel még csak-csak dicsekedhet olykor számottevő nézettséggel, de az ételekkel foglalkozó Food Network-ön már sokkal nehezebb robbantani. Hasonló helyzetben volt a History Channel is, mely a történelmi filmekre, dokumentumfilmekre szakosodva, meglehetősen rétegközönséget ért el a műsoraival. Eddig.

Mert május 28-án bemutatták a Star Wars: The Legacy Revealed című, a Csillagok háborúja franchise örökségével foglalkozó dokumentumfilmet és egy csapásra a nap legnézettebb kábelcsatornája lett a History Channel. Az adó még sosem ért el akkora nézettséget, mint a Legacy-premier esetében, mely 3,1 millió nézőt vonzott a képernyők elé, s természetesen a fiatalabb korosztályon belül is rekordnézettséget hozott.

A Star Wars: The Legacy Revealed két órás tisztelgés a Csillagok háborúja előtt. Politikusok, akadémikusok, újságírók (Stephen Colbert), kritikusok és filmkészítők (Peter Jackson, JJ Abrams) szólalnak meg a filmben, boncolgatják a Luke Skywalker és Artúr király, Buddha és Yoda közti párhuzamokat, elemzik azokat a regéket a görög kortól az amerikai western időszakig, melyekből táplálkozik a Star Wars-mitológia, s emellett természetesen beszámolnak saját élményeikről.

A kritikusok által is magasztalt dokumentumfilm részletei és előzetese a History Channel oldalán érhető el.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások