Speciális DVD egészségügyi adatok tárolására

Speciális DVD egészségügyi adatok tárolására

2007. június 18. 10:55, Hétfő
Az adattárolásra specializálódott Verbatim olyan írható CD-R és DVD-R lemezekkel terjesztette ki portfolióját, amelyek különösen az egészségügyi szektorbeli alkalmazásra lettek kifejlesztve.

Ezzel a lépéssel a gyártó a fontos egészségügyi adatok tárolására szolgáló magas minőségű tárolók iránti megnövekedett igényre kíván reagálni. A cég közleménye szerint a MediDisc széria megbízható megoldást nyújt a klinikai és más orvosi területen történő alkalmazásra.

A páciensek adatainak biztonságos archiválása különösen fontos szerepet tölt be az egészségügyben. A Medical Grade CD-R és DVD-R lemezek megfelelnek az egészségügyben alkalmazott adattárolási szabványok szigorú előírásainak. A Verbatim MediDisc termékei továbbá DICOM-kompatibilisek (Digital Imaging and Communications in Medicine szabvány) és ezért alkalmasak minden HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) rendszerben való alkalmazásra.

A cég közlése szerint a MediDisc egyedülállóan sérülésmentes és megbízható. A Mitsubishi Chemicals által szabadalmaztatott Metal Azo technológiának köszönhetőena lemezek száz százalékban hibamentes adattárolást és adatmegőrzést biztosítanak, továbbá a tárolt adatokat megóvják a környezeti hatásoktól. "Innovatív bevonatuknak köszönhetően a Verbatim MediDisc-ek egyedülállóan időtállóak, ezért sokéves folyamatos használatra is ideális, megbízható megoldást nyújtanak. A Verbatim rendkívül szigorú gyártási előírásainak köszönhetően a Verbatim minden egyes adathordozó minőségét garantálja, és bátran ajánlja azokat az egészségügy területén történő adattárolásra" - mondta el Torsten Leye, a Verbatim optikai tárolókra szakosodott EUMEA marketingmenedzsere.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások